In de voetsporen van het Ottomaanse Rijk - 4* Rondreis door Turkije - Istanbul - Tot -70% | Voyage Privé

Dagelijkse selectie van uitzonderlijke reizen, exclusief gereserveerd voor onze leden.

Dagelijkse uitzonderlijke reizen, alleen voor onze leden.

Wij hebben getest en zijn fan

  • Maak een fascinerende rondreis door Turkije, een betoverend mooi land waar oost en west elkaar ontmoeten
  • Start uw reis in de mooie stad Istanbul en ga vervolgens naar Cappadocië om de indrukwekkende rotsformaties te bewonderen
  • Bezoek het prachtige Pamukkale en het historische İzmir op deze unieke rondreis met gids door de essentie van Turkije 
  • Pak uw koffers uit in zorgvuldig geselecteerde 4* hotels op ideale locaties met volpension inbegrepen

Welkom in ... Turkije!

Istanbul

Istanbul is een moderne en bruisende stad met een betoverend historisch verleden. De stad is prachtig gelegen en omringd door water: van de smalle zeestraat van de Bosporus tot de serene Zee van Marmara!

De Bosporus verdeelt de stad in twee delen, een Aziatisch en een Europees, verbonden door twee prachtige bruggen. Istanbul is zonder twijfel de brug tussen Azië en Europa! 

De Blauwe Moskee, de Hagia Sophia, het Topkapi-paleis en de Grote Bazaar liggen allemaal binnen 30 minuten wandelafstand van elkaar. Istanbul is gemakkelijk te voet of per tram te verkennen. Het hart van het moderne Istanbul is het Taksimplein en de omliggende straten, bekend om hun uitstekende restaurants.

Cappadocië

Cappadocië is een prachtig gebied met rotsformaties en ondergrondse kerken en woningen. De regio was een toevluchtsoord voor vroege christenen, die ontsnapten aan vervolging door onder de grond te leven en te bidden. Er zijn naar schatting 3000 rotskerken in de regio, waarvan het bestaan ​​in 1907 toevallig werd ontdekt door een Franse jezuïetenwetenschapper die door het gebied reisde. Enkele van de meest indrukwekkende kerken bevinden zich in het openluchtmuseum van Goreme, dat dateert uit de 9e en 11e eeuw en gekend is omwille van zijn adembenemende muurschilderingen.

Het dorp Goreme zelf vormt het hart van de toeristische sector van het gebied. Veel van de dorpelingen wonen nog steeds in grotwoningen, waarvan sommigen zijn omgebouwd tot pensions en boetiekhotels. In dit gebied kunt u verschillende verbazingwekkende rotsformaties bezoeken, zoals Peri Bacalari of 'Fairy Chimneys'. Verder zijn er honderden ondergrondse steden in de regio. Twee van de meest indrukwekkende zijn Kaymakli, met 8 niveaus, en Derinkuyu, die reikt tot 55 meter. Om de drukte te ontvluchten, bezoekt u de schilderachtige Soganli-vallei, gekend om zijn vele huizen, graven en kerken.

Reisbeschrijving

Volg uw gids voor een onvergetelijk avontuur tussen oost en west! Tijdens deze rondreis van 7 nachten doet u ongelooflijke culturele en historische ontdekkingen en bewondert u adembenemende panorama's. 

Uw reisprogramma
Dag 1: Aankomst in Istanbul 
Dag 2: Istanbul 
Dag 3: Istanbul - Ankara - Cappadocië
Dag 4: Cappadocië
Dag 5: Cappadocië - Konya - Pamukkale
Dag 6: Pamukkale - Izmir
Dag 7: Izmir - Istanbul
Dag 8: Vertrek uit Istanbul

Staan uw koffers al klaar?

Uw reisprogramma

Dag 1: Aankomst in Istanbul (zondag)
Vlucht naar Istanbul. Bij aankomst wordt u door uw gids opgewacht die u naar het hotel brengt. Diner en overnachting in Istanbul.

Dag 2: Istanbul (maandag)
Na het ontbijt in het hotel brengt u vandaag een bezoek aan het historische centrum van de stad en de belangrijkste monumenten waaronder het park 'Hippodroom van Constantinopel' en de bekende Blauwe Moskee, een religieus gebouw dat de rijkdom van het Ottomaanse rijk vertegenwoordigt.

U bezoekt eveneens het niet te vergeten Hagia Sophia museum, de voormalige moskee dat een symbool is van de macht van het Oost-Romeinse Rijk maar ook van het Ottomaanse Rijk. Na een ochtend bezoeken, kunt u genieten van uw lunch in een lokaal restaurant.

Na de lunch brengt u een bezoek aan het Topkapipaleis, de voormalige woonst van de Ottomaanse sultans. U wordt ondergedompeld in een speciale sfeer (bezoek aan de Harem is optioneel). Vervolgens gaat u langs de Grote Bazaar van Istanbul waar u een leuk souvenir kunt zoeken tussen de snuisterijen en talrijke andere producten die er te koop zijn. Indien u dit wenst, kunt u met toeslag een cruise maken op de Bosporus waarvan u de oude paleizen van de twee continenten kunt bewonderen. Terugkeer naar het hotel. Diner en overnachting in Istanbul.

Optioneel en met bijbetaling kunt u kiezen voor een cruise over de Bosporus. Van de Gouden Hoorn tot aan de zij-arm van de Bosporus, kunt u de prachtige locaties van het historische schiereiland ontdekken dat het oude deel van het nieuwe deel van Istanbul scheidt. U ziet Joodse woonwijken, Byzantijnse en Italiaanse kooplieden en andere niet-islamitische minderheden. 
Dag 3: Istanbul - Ankara - Cappadocië (dinsdag, 718 km)
Na het ontbijt vertrekt u naar Ankara, de hoofdstad van Turkije. U doorkruist de Bosporus via de Bosporusbrug.  Bij uw aankomst in Ankara brengt u een bezoek aan het Museum van Anatolische Beschavingen, beroemd om zijn unieke Hettitische collecties. Nadien luncht u in een toeristisch restaurant en gaat u verder op weg naar Cappadocië. U bezoekt een zoutmeer onderweg en na de namiddag komt u aan bij het hotel.
Diner en overnachting in Cappadocië.
Dag 4: Cappadocië (woensdag)
In de vroege ochtend kunt u optioneel een prachtige ballonvaart maken over Cappadocië, perfect om foto's te nemen van de adembenemende zonsopgang boven de horizon (ter plaatse te betalen). Een luchtdoop om het magische landschap van het openluchtpark te ontdekken met zijn sprookjesachtige schoorstenen, grotwoningen en valleien gevormd door vulkaanuitbarstingen. Daarna kunt u terug naar het hotel voor het ontbijt. 

Vandaag gaat u naar de vallei van Uchisar en Goreme, dat een openluchtmuseum is, met zijn rotskerken versierd met prachtige fresco's, en brengt u een bezoek aan het holbewonersdorp Uçhisar. Hier heeft u de kans om een museum te bezoeken dat halfedelstenen, goud en zilver van de regio tentoonstelt. Daarna ontdekt u de Avcilar vallei met een bezoek aan de ondergrondse stad van Ozkonak of Saratli, toevluchtsoord van burgers in tijden van invasie. Na de lunch in een lokaal restaurant heeft u ook de kans om een tapijtfabriek te bezoeken en een atelier voor juwelen en zilver.
Terugkeer naar het hotel voor diner en overnachting in Cappadocië.

U kunt optioneel en met toeslag kiezen om deel te nemen aan een Sema-ceremonie van de Dansende Derwisjen of een Turkse avond met buikdanseres (ter plaatse te betalen).
Dag 5: Cappadocië - Konya - Pamukkale (donderdag)
Ontbijt en vroeg vertrek naar Konya. Oversteek van de vlakte van Centraal-Anatolië met tussenstop voor het bezoek aan de Sultanhan 13e eeuwse Seljuk karavanserai. Lunch in lokaal restaurant.

Aankomst in Konya, de heilige stad, hoofdstad in de middeleeuwen van het Seljuk Sultanaat van Rum. Bezoek het museum en mausoleum van Mevlana, oprichter van de Orde van de Dansende Derwisjen. Vervolg naar Pamukkale, het "Katoenkasteel", een opmerkelijke natuurlijke site met gigantische bassins van kalksteentravertijnen.
Terugkeer naar het hotel. U heeft de kans om in het hotel een bad te nemen met thermaal water. Diner en overnachting in het hotel in Pamukkale.
Dag 6: Pamukkale - Izmir (vrijdag)
Ontbijt in het hotel en vertrek naar Hiërapolis, wat bekend staat om zijn genezende thermale/minerale warmwaterbronnen en beeldschone bevroren waterval, de hoofdstraat en poorten, de Romeinse thermen en het prachtige amfitheater. De lunch neemt u in  een lokaal restaurant.

Na de lunch bezoekt u Efeze met zijn verschillende tempels waaronder Hadrianus, de bibliotheek van Celsus, de Agora, het Odeon, de fontein van Trajanus en een enorm theater. Bezoek het huis van de Maagd Maria, elk jaar bezocht door duizenden pelgrims, waaronder Paul VI, die op 26 juli 1967 kwam om de echtheid ervan te bevestigen.

Transfer naar het hotel, diner en overnachting in Izmir.
Dag 7: Izmir - Istanbul (zaterdag)
Na het ontbijt vertrekt u naar Bursa, de eerste hoofdstad van het Ottomaanse rijk tot het midden van de 14e eeuw. U brengt een bezoek aan de Groene Moskee van Bursa. De Groene moskee werd gebouwd aan het begin van de 15de eeuw. Oorspronkelijk waren zowel binnen- als buitenkant van de moskee bekleed met blauw-groene Iznik-tegels, waaraan de moskee haar naam dankt. Lunch in een plaatselijk restaurant en nadien reist u door naar Istanbul. Diner en overnachting in Istanbul.

Dag 8: Vertrek uit Istanbul (zondag)
Ontbijt in het hotel en transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht.

Uw hotels

Tijdens deze rondreis logeert u in een Standaard Kamer in zorgvuldig geselecteerde hotels. Zo komt u helemaal tot rust na een intense dag vol ontdekkingen!

Uw 4* hotels tijdens de rondreis (of gelijkwaardig):

- Istanbul: Hotel Mercure Bosphorus 4*
- Cappadocië: Hotel Perissia 4*
- Pamukkale: Hotel Colossae 4*
- Izmir: Hotel Kaya Thermal 4*
- Istanbul: Hotel Titanic Kartal 4*

Maximale kamercapaciteit:

Volwassenen Volwassenen Volwassenen
3 Volwassenen

Uw pension

Deze aanbieding is inclusief volpension (7x ontbijt, 6x lunch en 7x diner, exclusief drankjes).
.

Uw reis

Informatie over uw vluchten

Indien u een aanbieding met vlucht kiest, zijn de vluchten met een reguliere of chartermaatschappij en heeft u de keuze tussen economy class (inbegrepen) of business class (optioneel en met bijbetaling). U kunt uw gewenste vertrektijden zelf kiezen tijdens uw reservering. Wees voorzichtig wanneer u de vluchten kiest; vertrek- en aankomstluchthavens kunnen verschillen.

Onze vluchten vertrekken vanaf Brussel-Zaventem (code: BRU), Brussel-Charleroi (code: CRL), Amsterdam (code: AMS), Rotterdam (code: RTM) en Eindhoven (code: EIN), of u kunt zelf een andere luchthaven van vertrek selecteren.

Sommige vluchten vinden 's nachts plaats, een vroege aankomst in het hotel is dus mogelijk. U kunt te allen tijde vragen aan de receptie bij aankomst of uw kamer al beschikbaar is. 

De beschikbaarheid van vluchtschema's getoond tijdens het reserveren in real time, kunnen variëren zowel in uren als in tarieven. Een convocatie wordt via de e-mail verstuurd, een paar dagen na de reservering. Aangekochte vliegtickets worden niet terugbetaald, zo ook geen wijzigingen of annuleringen van de luchtvaartmaatschappij. 

De selectie van de vluchtschema's wordt gemaakt door de opdrachtgever (luchtvaartmaatschappij). Voyage Privé is niet verantwoordelijk voor late aankomst door wijzigingen in het vluchtschema. In het geval dat u kiest voor vluchten met een tussenstop en genoodzaakt bent een overnachting te boeken, dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Voyage Privé kan in geen geval deze kosten dragen. Controleer het aantal nachten van uw reservering en het check-in tijden van het hotel. Voyage Privé is niet verantwoordelijk indien vluchtschema's niet samenvallen met het moment van inchecken in het hotel. Aangezien wij de vluchttijden niet beheren, kan Voyage Privé tevens niet verantwoordelijk worden gehouden voor een late vlucht op de eerste dag en een vroege vlucht op uw laatste dag. Heeft u vragen met betrekking tot het boeken van een vlucht, dan kunt u deze rechtstreeks aan de luchtvaartmaatschappij stellen.

De gegevens van de vluchten kunt u terugvinden op uw e-ticket. Indien het type reservering dit toelaat, kunt u (of bent u in veel gevallen zelfs verplicht) online in te checken op de website van de luchtvaartmaatschappij, en dient u het ticket zelf uit te printen en mee te nemen naar de luchthaven.

Sommige vliegtickets bevatten een treinreis als onderdeel van het traject. Wanneer een treinreis voorafgaat aan uw vlucht, bent u verplicht om de treinreis te gebruiken. Indien u dit niet doet wordt dit als no-show aangemerkt en worden vervolgtickets mogelijk geannuleerd. Als gevolg hiervan zult u verplicht zijn om hoge wijzigingskosten te betalen op de luchthaven om alsnog uw vlucht te kunnen nemen. Voyage Privé kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor deze kosten.

... verder lezen

Uw bagage

Voor bagage, maaltijden en andere services dient bij sommige luchtvaartmaatschappijen extra te worden betaald. Om te weten of bij uw vliegtickets een stuk ruimbagage is inbegrepen, klikt u op 'details' bij het kiezen van uw vluchten op het moment van uw reservering. Indien u geen bagage heeft toegevoegd aan uw reservering, kunt u vóór uw vertrek op de site van de luchtvaartmaatschappij met behulp van uw bookingsreferentie tegen extra tarief een extra ruimbagage toevoegen. De tarieven zijn onderhevig aan wijzigingen.

... verder lezen

Uw transfers

Retourtransfers tussen de luchthaven en het hotel zijn inclusief.

Belangrijke informatie wanneer u zonder vlucht boekt en de optie 'transfer' bijboekt of als deze standaard inbegrepen is: Gelieve zo spoedig mogelijk uw vluchtgegevens door te geven middels het daarvoor bestemde formulier in uw account. Zonder deze informatie is het voor ons helaas niet mogelijk om uw transfers te organiseren.

... verder lezen

Het weer

Jan
min : 2°C max : 7°C
Feb
min : 2°C max : 8°C
Mrt
min : 4°C max : 10°C
Apr
min : 8°C max : 15°C
Mei
min : 12°C max : 20°C
Jun
min : 16°C max : 25°C
Jul
min : 19°C max : 28°C
Aug
min : 19°C max : 27°C
Sep
min : 16°C max : 24°C
Okt
min : 12°C max : 19°C
Nov
min : 8°C max : 13°C
Dec
min : 5°C max : 10°C

Details over uw tour

Alle praktische informatie over uw rondreis:
- De rondreis is niet toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit
- Huisdieren zijn niet toegestaan

Inbegrepen in de prijs:
- Standaard Kamers in 4* hotels volgens reisprogramma
- Volpension (7x ontbijt, 6x lunch en 7x diner, exclusief drankjes) 
- Engelstalige gids 
- Transfers per (mini)bus met airconditioning
- Luchthaventransfers

Niet inbegrepen in de prijs:
- € 80 per persoon voor toegangsprijzen voor musea & sites en fooien voor restaurants en hotels (verplicht, ter plaatse te betalen aan de gids)
- Drankjes
- Persoonlijke uitgaven
- Optionele excursies met bijbetaling
- Entreeprijzen voor musea en sites
- Fooien voor gids, chauffeur en in restaurants en hotels
- Optionele verzekeringen
- Alles wat niet specifiek vermeld wordt als "inbegrepen"

De toeristenbelasting (€ 0,50 per persoon per nacht) moet ter plaatse betaald worden en is niet inbegrepen in deze aanbieding. Tarieven en tijden zijn indicatief en zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Algemene verkoopvoorwaarden van toepassing.

*Voor sommige voorzieningen/diensten wordt er een toeslag gerekend, deze dient ter plekke betaald te worden. Sommige voorzieningen/diensten zijn onder voorbehoud en kunnen niet beschikbaar zijn.

Belangrijke informatie over uw tour en bezoeken
De hotels, die voldoen aan de lokale normen, zijn indicatief en kunnen ter plaatse gewijzigd worden voor hotels van een soortgelijke categorie. Het reisprogramma is onderhevig aan wijzigingen als gevolg van dwingende redenen zoals vertraagde vluchten, weersomstandigheden of andere gevallen van overmacht. De volgorde van de bezoeken kan ook worden gewijzigd.formatie over uw tour en bezoeken De hotels, die voldoen aan de lokale normen, zijn indicatief en kunnen ter plaatse gewijzigd worden voor hotels van een soortgelijke categorie. Het reisprogramma is onderhevig aan wijzigingen als gevolg van dwingende redenen zoals vertraagde vluchten, weersomstandigheden of andere gevallen van overmacht. De volgorde van de bezoeken kan ook worden gewijzigd.

Belangrijke informatie

Heeft u een paspoort en visum nodig? Bekijk het op de website van de overheid.
Voor België, klik hier.
Voor Nederland, klik hier.

Graag wijzen wij u erop dat voor sommige bestemmingen uw paspoort op de dag van vertrek nog 6 maanden geldig dient te zijn. Reisadviezen, algemene informatie over het land en de administratieve formaliteiten die nodig zijn voor het verblijf en die gevraagd worden aan burgers, kunnen geraadpleegd worden op de webpagina van de overheid.

Sinds 26 juni 2012 mogen de kinderen niet meer ingeschreven staan op de paspoort van hun ouders. Zij moeten dus in het bezit zijn van een eigen reisdocument.

Wanneer u de namen invoert tijdens het boekingsproces vragen wij u te verifiëren dat de voor- en achternamen die u invult dezelfde namen zijn als de namen op uw paspoort dat gebruikt zal worden voor de reis. Enige fouten zullen leiden tot wijzigingskosten om uw ticket aan te passen met de juiste gegevens.

Hoewel wij ernaar streven om u te voorzien van de meest actuele informatie, kunnen wij niet garanderen dat alle faciliteiten en diensten beschikbaar zullen zijn tijdens uw verblijf, vooral wanneer u reist buiten de belangrijkste vakantieperiodes.

Informatie over onze aanbiedingen

Indien u een eenpersoonskamer boekt, kan de kamerbezetting niet worden gegarandeerd. Volgens beschikbaarheid wordt u ondergebracht in een éénpersoonskamer, tweepersoonskamer met twee enkele bedden of een tweepersoonskamer met een dubbel bed.

De ligging op onze kaart dient alleen als richtlijn en kan afwijken van de werkelijke locatie van het hotel.

Uw contactgegevens kunnen worden doorgegeven aan het hotel, zodat ze contact met u kunnen opnemen om uw reservering te bespreken voordat u aankomt.

Bij aankomst kan u worden gevraagd om een creditcard voor te leggen om eventuele aankopen in het hotel te waarborgen. Hoewel we ons inspannen om actuele informatie te verstrekken, kunnen we niet garanderen dat alle hotelfaciliteiten en -services beschikbaar zullen zijn tijdens uw verblijf, vooral wanneer u buiten de belangrijkste vakantieperioden reist.

De waardering van het hotel wordt gequoteerd met een aantal sterren. Deze voorwaarden kunnen verschillen afhankelijk van het land van reizen.

Onze beloften

  • Aanbiedingen van zorgvuldig geselecteerde kwaliteitsreizen
  • Exclusieve prijzen en kortingen tot 70%
  • Onze diensten zijn kwalitatief, betrouwbaar en reactief
Meer wetenMinder weten

Onze aanbiedingen zijn zorgvuldig gekozen vanwege hun hoge kwaliteit

- Curated aanbiedingen zorgvuldig geselecteerd door onze reisexperts.

- We zijn wereldwijd erkend in de toeristische sector.

- We ontwikkelen ons voortdurend en blijven ons verbeteren dankzij de feedback van onze leden.


Exclusieve prijzen en kortingen tot -70%

Onze flash-verkoop garandeert onze leden de beste tarieven op de markt.

- De flashverkoop van 7 dagen kan uitzonderlijk worden verlengd of aangevuld afhankelijk van beschikbare data.

- Dankzij onze hoog aangeschreven reputatie en groeiend ledenaantal onderhandelen wij de beste prijzen voor u.

- Een exclusieve korting op basis van de referentieprijs aangeboden door onze partners en leveranciers (maximale prijs geadverteerd voor een kamer en op basis van een pension, op een specifieke periode), gegarandeerd door middel van een contract voor elke verkoop.


We bieden betrouwbare, verantwoordelijke en hoogwaardige service.

Ons doel: onze leden een unieke en onvergetelijke reiservaring bieden.

- Een eenvoudige, inspirerende en innovatieve service, zowel op pc als mobiel.

- Lokale ondersteuning van professionals voor al uw vragen.

- Klantenservice die 6 dagen per week voor u beschikbaar is voor, tijdens en na uw reis.

Een team van experts staat voor u klaar

Om u te helpen bij uw keuze en u te adviseren, staat een team van experts voor u klaar, van maandag tot en met zaterdag, van 10.00 – 18.00 uur, via +32 2 808 32 16.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. In de voetsporen van het Ottomaanse Rijk - 4* Rondreis door Turkije