Privérondreis door Nepal in 3* en 4* hotels en optionele trektocht van 3 nachten - Kathmandu - Tot -70% | Voyage Privé

Dagelijkse selectie van uitzonderlijke reizen, exclusief gereserveerd voor onze leden.

Dagelijkse uitzonderlijke reizen, alleen voor onze leden.

Wij hebben getest en zijn fan

  • Ontdek alle architecturale parels van Nepal waaronder het Durbar-plein van Kathmandu en Patan
  • Dompel uzelf onder in de Nepalese cultuur met een overnachting bij een inwoner van een klein dorpje maar ook met een nacht in een klooster
  • Beleef een buitengewone ervaring waarbij u zowel het Tibetaans boeddhisme leert kennen als het Hindoeïsme 
  • U kunt uw reis verlengen met een fantastische trektocht van 3 nachten in de Kathmandu-vallei, enkel voor de echte avonturiers!

Nieuw Voyage Privé

Zorgvuldig door onze reisexperts gekozen

Welkom in ... Nepal !

Heeft u een onweerstaanbare drang om een avontuurlijke vakantie te beleven?
Nepal
, thuis van de Mount Everest is een absolute aanrader! Bezoek de wereldberoemde tempels verspreid over de straten van Kathmandu en geniet van de vele Unesco werelderfgoedsites in Bhaktapur. Het land dat pas zijn grenzen opende voor buitenstaanders in de jaren '50 bezit nog steeds een mystieke allure die wandelaars, avonturiers en backpackers van over heel de wereld verleidt om de adembenemende landschappen te komen bewonderen. 

Er zijn meer dan honderden prachtige monumenten, sculpturen, tempels en kunstwerken te bezoeken in dit prachtige land dat doet denken aan een verloren gewaand tijdperk. 

Reisbeschrijving

U heeft de keuze tussen de volgende aanbiedingen:

Rondreis van 7 nachten:
Dag 1: Aankomst in Kathmandu
Dag 2 : Bhaktapur
Dag 3 : Bhaktapur / Namo Buddha
Dag 4 : Namo Buddha / Panauti
Dag 5 : Panauti / Kathmandu
Dag 6 : Kathmandu - Patan - Kathmandu
Dag 7 : Kathmandu
Dag 8 : Kathmandu - Vertrek

Rondreis van 9 nachten:
Dag 1: Aankomst in Kathmandu
Dag 2 : Kathmandu / Swayambunath / Thamel / Kathmandu
Dag 3 : Patan / Bugamati / Khokanna
Dag 4 : Panauti
Dag 5 : Bhaktapur
Dag 6 : Ochtendwandeling Bhaktapur - Pokhara
Dag 7 : Pokhara
Dag 8 : Route naar Gorkha
Dag 9 : Route naar Kathmandu
Dag 10: Kathmandu - Vertrek 

Indien u kiest voor de optionele trektocht:
Dag 1 : Richting Sundarijal en begin van de trektocht naar Chisopani
Dag 2 : Trektocht naar Nagarkot
Dag 3 : Trektocht naar Dhulikhel
Dag 4 : Kathmandu - Vertrek

Voor nog meer comfort, heeft u de mogelijkheid om tijdens uw reservatie, optioneel en met bijbetaling te kiezen voor een Engelstalige, Franstalige, Spaanse, Italiaanse en Duitse gids tijdens bepaalde etappes van de rondreis.

Uw reisprogramma van 7 nachten

Dag 1: Aankomst in Kathmandu
Uw gids wacht op u bij aankomst in de luchthaven van Kathmandu en zal u naar uw hotel brengen in Bhaktapur. Aankomst en inchecken in het hotel.
Overnachting in Bhaktapur.

Dag 2: Bhaktapur
Ontbijt in het hotel en vertrek voor een wandeling langs de Changu Narayan-tempel in de Kathmandu-vallei. Deze prachtige tempel ligt op een bergkam 22 kilometer van Kathmandu en 25 minuten rijden van de stad Bhaktapur. De originele tempel werd gebouwd in de 4e eeuw tijdens de Licchavi-dynastie - de oudste tempel van Nepal - en biedt een adembenemend uitzicht op de vallei. Nadien wandelt u naar Telkot langs een stoeltjeslift met een prachtig uitzicht op de vallei aan de rechterkant en de Himalaya's aan de linkerkant (2 tot 3 uur wandelen). 

Daarna zet u koers richting Bhaktapur, een oude middeleeuwse stad die uitgeroepen is tot Unesco werelderfgoed. Bezoek het Durbar-plein van Bhaktapur waar de koningen van de Malla-dynastie leefden tot 1769 en waar indrukwekkende voorbeelden van de architectuur en kunst van de Newah te bewonderen zijn. De zogenaamde 'Stad der Toegewijden' staat bekend om zijn elegante kunst, fantastische cultuur, kleurrijke festivals, traditionele dansen en typische Newah levensstijl. Verken het Koninklijke Paleis, de Gouden Poort en de toegang tot het 'Paleis van de 55 Ramen', een van de meest belangrijke kunstwerken van Nepal. Vergeet zeker de Nyatapola tempel niet, de hoogste pagode van de Kathmandu-vallei en Nepal.
Overnachting in Bhaktapur.


Dag 3: Bhaktapur / Namo Buddha
Na het ontbijt vertrekt u naar het kleine stadje Namo Buddha, op ongeveer 30 kilometers van het centrum van Bhaktapur. De kleine omvang van het stadje verbergt het immense belang van deze plek voor de boeddhisten en is de moeite waard om enkele dagen te ontsnappen uit Kathmandu. De lucht is koel en helder en er zijn interessante culturele en wandelplekken in de buurt. De Namo Buddha bestaat uit twee bezienswaardigheden: het  Thrangu Tashi Yantse klooster - thuis van zo een 250 monniken - en de stoepa die onder het klooster ligt. U wandelt 2 km om het klooster te bereiken. 
U neemt deel aan het leven en de activiteiten van de monniken in het klooster waaronder gebeden en meditatie. 
Overnachting in het klooster van Namo Buddha.
Dag 4: Namo Buddha / Panauti
Na het ontbijt rijdt of wandelt u naar Panauti, ongeveer 3 à 4 uur afhankelijk van de tred, een mooie afdaling door het platteland. Het kleine maar beeldschone stadje Panauti ligt aan de kruising van de Roshi en Pungamati rivier. Dit stadje is nog onaangeroerd door de moderne beschaving en waar jaarlijks festivals worden gehouden die de waardevolle traditie van de Newah indianen behouden. Tijdens uw verblijf in Panauti verblijft u bij een van de 15 lokale huizen die worden gerund door een vrouwenbeweging. Let op dat uw verblijf bij de lokale bevolking niet hetzelfde is als in een hotel. De voorzieningen zijn eenvoudig maar comfortabel en u woont er net zoals de gastfamilies. U krijgt uitsluitend heerlijke Nepalese gerechten geserveerd, maar de gastfamilies zijn bereid om te voldoen aan bepaalde dieetbehoeften (vegetarisch of veganistisch). Uw verblijf bij een familie belooft vele unieke verhalen en herinneringen. 
Overnachting in Panauti.

Dag 5: Panauti / Kathmandu
Na het ontbijt bezoekt u twee bezienswaardigheden vandaag: de Bouddhanath stoepa en de Pashupatinath-tempel.
U bezoekt Bouddhanath, de grootste boeddhistische stoepa ter wereld, net achter de Pashupatinath-tempel. De stoepa is gebouwd op een vlak oppervlakte met verschillende niveau's van terrassen, geverfd in pastelkleuren en versierd met gebedsvlaggetjes. De stoepa staat te midden van een Mandala tekening. Het enorme circulaire gebouw wordt gesierd door 108 boeddha-beeldjes en 147 gebedswieltjes. De Bouddhanath wijk heeft de grootste gemeenschap Tibetanen en wordt niet voor niks 'Klein Tibet' genoemd. 
Nadien brengt u een bezoek aan Pashupatinath, een heilige hindoetempel gewijd aan de god Shiva. De tempel met twee gouden daken en zilveren deuren staat bekend om de prachtige architectuur en ligt aan de oevers van de heilige Bagmati rivier. Het is een vreedzame plek waar u de heilige ceremonies kunt bijwonen aan de oevers van de rivier. (Toegang tot de tempel zelf is enkel voor hindoe's).
Overnachting in Kathmandu.

Dag 6: Kathmandu - Patan - Kathmandu
U brengt een panoramisch bezoek aan Bungamati Khokana op ongeveer vijf kilometers ten zuiden van Patan. De toegangsweg naar Patan is bezaaid met kleine chaityas (een soort kleine tempel). Bungamati Khokana is een stadje met meer dan 2000 inwoners die allen wonen op een heuvel aan de rivier, omgeven door rijstvelden en bomen. Langs de weg liggen tal van open vijvertjes wanneer u het stadje binnentreedt. Wandel langs het schrijn van Karya Binayak op een beboste heuvel en kom 10 minuten later aan in het stadje Khokana, een stadje met ongeveer 3000 Newah inwoners. Khokana staat al sinds mensenheugenis bekend om het maken van mosterdolie. Bezoek een van de oude oliepersen in de slecht verlichte fabrieken en snuif de sfeer van de middeleeuwen op. De brede stenen hoofdstraat van Khokana werd gebouwd na de aardbeving van 1934. De belangrijkste tempel van het stadje is gewijd aan de godin Shekali Mai, een van de natuurgodinnen van de Kathmandu-vallei. Na uw bezoek aan Khokana rijdt u door naar Patan.

Bezoek Patan, tegenwoordig ook gekend als Lalitpur, een oude koninklijke stad die als Unesco werelderfgoed werd uitgeroepen. De unieke sfeer die hier heerst wordt gecreëerd door de eeuwenoude pagodes uit hout en rode baksteen. De stad ligt zo'n 5 km ten zuidoosten van de hoofdstad op de top van een heuvel. Hier vindt u verschillende boeddhistische en hindoeïstische tempels waaronder de Krishna Mandir tempel, de Mahaboudha tempel en de Hiranya Verna Mahavihar pagode. Vergeet zeker het Durbar-plein van Patan niet te bezoeken dat jaarlijks vele bezoekers aantrekt. 

Dag 7: Kathmandu
Na het ontbijt wordt u met de auto naar de Makhahal tempel gebracht. U wandelt door de Ason Bazaar naar het Durbar-plein. Het plein is een verzameling van tempels, pagodes en binnenplaatsen gebouwd tussen de 12e en 18e eeuw en de hoofdzetel van de voormalige koningen van Kathmandu. Een indrukwekkend monument hier is de 17e-eeuwse stenen inscriptie op de muur van het paleis in wel 15 talen. Het Durbar-plein is sinds 1979 erkend als Unesco werelderfgoed en is het sociale en stedelijke centrum van de stad. In het paleis bevinden zich ook nog eens 3 musea. De rest van de dag kunt u vrij doorbrengen in de Thamel-wijk.
Overnachting in Kathmandu. 

Dag 8: Kathmandu
Na het ontbijt vertrekt u naar de luchthaven van Kathmandu voor uw vlucht naar huis. 

Uw reisprogramma van 9 nachten

Dag 1: Aankomst in Kathmandu
Bij uw aankomst op de luchthaven van Kathmandu wordt u naar het centrum gebracht om de Bouddhnath Stupa te bezoeken, de grootste boeddhistische stoepa ter wereld, net achter de Pashupatinath-tempel. U zult vervolgens een zegening van een uur in het klooster ervaren voordat u incheckt in uw hotel. Daarna brengt u een bezoek aan Pashupatinath, een heilige hindoetempel waar u een Arati-ceremonie bijwoont aan de oevers van de Bagmati-rivier voordat u terugkeert naar uw hotel.
Overnachting in Kathmandu.

Dag 2: Kathmandu - Swayambhunath - Thamel - Kathmandu
Na het ontbijt wandelt u naar de Ason Bazaar en het centrum van Kathmandu waar u het Durbar-plein bezoekt.
Nadien rijdt u verder naar het Unesco werelderfgoed Swayambhunath, een boeddhistische tempel waar u de stoepa en het nonnenklooster bezoekt.
Overnachting in het hotel.

Dag 3: Patan - Bugati - Khokanna
Na het ontbijt in het hotel rijdt u verder naar Bugamati en Khokana. U bezoekt een steenhouwer en lokale vrouwen die rijst oogsten en verwerken. Daarna maakt u een rondleiding door Patan. 
U bezoekt de goud- en zilversmid en bewondert hoe juwelen gemaakt worden.
U maakt in de avond een wandeling langs de Mangal Bazaar naar het hotel en proeft van het nachtleven van de lokale bevolking.
Overnachting in Patan.

Dag 4: Panauti
Na het ontbijt in het hotel gaat u op weg naar Panauti waar u incheckt in een huis van een van de lokale inwoners. Breng tijd door met uw gastfamilie en de lokale bevolking en ontdek de traditionele leefstijl van het Nepalese volk. Diner bij de gastfamilie thuis.
Overnachting in een huis in Panauti.
Dag 5: Bhaktapur
Na het ontbijt in het hotel maakt u een ochtendwandeling van 20 minuten. Nadien rijdt u verder naar Bhaktapur. Bij uw aankomst in Bhaktapur maakt u een rondleiding door de stad.
Bezoek verschillende Nepalese fabrieken waaronder een papierfabriek, een kaasfabriek, een plek waar men Bhatgaunla tapas vervaardigd, een keramiekfabriek en een lokale wijngaard. Bewonder de nachtlampen met uw geliefde op de binnenplaats van Manju Baha.
Overnachting in Bhaktapur.

Dag 6: Ochtendwandeling Bhaktapur - Pokhara
Bezoek vroeg in de ochtend de stad en bewonder de mensen die bidden in de tempel. 
Na het ontbijt wordt u met de auto naar Phokara gebracht, een van de meest populaire toeristische bestemmingen van Nepal. De stad biedt een combinatie van natuur en cultuur. 
Aankomst en inchecken in het hotel.
Bezoek vervolgens het Internationale Bergmuseum en de oude bazaar voordat u terugkeert naar het hotel.
Overnachting in Pokhara. 

Dag 7: Pokhara
Vandaag ervaart u een uniek moment terwijl u de zon ziet opkomen boven de Shanti Stoepa (de Vrede Pagode). Na het ontbijt rijdt u naar een Tibetaans kamp in Henja. Bij aankomst geniet u van een kopje thee in het klooster met de lama's. Bezoek het Tibetaans vluchtelingenkamp en ontdek de Tibetaanse cultuur en ontmoet de locals. Nadien keert u terug naar Pokhara.
U komt voor zonsondergang aan in Pokhara aan het Phewa meer om te genieten van de koele omgeving.
Overnachting in Pokhara.


Dag 8: Ghorka
Na het ontbijt rijdt u verder naar Gorkha (73 km). Aankomst en inchecken in hotel in Gorkha Gaun. U rijdt vervolgens naar het oude paleis en wandelt langs de markt waar u de stad kan bezichtigen. U wandelt samen met de lokale inwoners die naar de stad komen om spullen te verkopen of thee te kopen. 
Op het einde van de middag keert u terug naar uw hotel.
Overnachting in Ghorka Gaun.

Dag 9: Kathmandu
Sta vroeg op en bewonder de adembenemende zonsopgang over de Himalaya's en keer daarna terug naar het hotel voor het ontbijt. Na het ontbijt vertrekt u op weg naar Kathmandu waar u kunt inchecken in het hotel. Nadien heeft u de rest van de dag vrij om te gaan shoppen in de Thamel wijk of te genieten van het Nepalese leven. 
Overnachting in Kathmandu.

Dag 10: Kathmandu - Vertrek
Na het ontbijt wordt u met een transfer naar de luchthaven van Kathmandu gebracht voor uw vlucht huiswaarts.

Uw optionele trekking van 3 nachten

Dag 1: Richting Sundarijal en begin van de trektocht naar Chisopani (2215 meter) - 5 uur
Na het ontbijt vertrekt u richting Sundarijal (1 uur) en begint de trektocht naar Chisopani. Het pad begint met een steile beklimming en loopt langs de dorpjes van Tamang en het rododendron bos. Wanneer het een heldere dag is, heeft u een prachtig zicht op de Himalaya bergketen van Manaslu, inclusief de Kathmandu-vallei. 
Overnachting in Chisopani.

Dag 2: Trektocht naar Nagarkot (2275 meter) - 6 tot 7 uur
Via een interessant pad komt u aan de heuvel van Nagarkot, een bergkam 32 km ten oosten van Kathmandu met adembenemend uitzicht op de Himalaya's. De Everest, Lhotse, Choyu, Makalu en Manaslu zijn de 5 hoogste bergtoppen van de wereld en zijn allen zichtbaar vanaf de bergkam. Geniet van de zonsopgang en -ondergang in het mooie Nagarkot.
Overnachting in Nagarkot.

Dag 3: Trektocht naar Dhulikhel (1550 meter) - 6 uur
Het pad loopt verder naar de toren van Nagarkot met een spectaculair uitzicht op de berg waaronder de Everest en de Kathmandu-vallei. Daarna daalt het pad af door het rododendron bos en de dorpjes van Dhulikhel. Op een heldere dag heeft u een fantastisch uitzicht op de oostelijke Himalaya's.
Overnachting in Dhulikhel.


Dag 4: Kathmandu - Vertrek
Na het ontbijt keert u terug naar de luchthaven van Kathmandu voor uw vlucht naar huis. 

Uw hotels

Tijdens uw rondreis in het betoverende Nepal verblijft u in een Standaard Kamer in 3* of 4* hotels zorgvuldig voor u geselecteerd. 

Uw 3* hotels tijdens uw rondreis van 7 nachten (of gelijkwaardig):
- Kathmandu : Rama Inn Boutique 3* 
- Bhaktapur : Hotel Heritage Bhaktapur 3* 
- Namo Buddha : Namobuddha Monastery 3* 
- Panauti : Verblijf bij dorpsbewoner

Uw 4* hotels tijdens uw rondreis van 7 nachten (of gelijkwaardig):
- Kathmandu : Nepali Ghar Hotel 4* 
- Bhaktapur : Hotel Heritage Malla 4* 
- Namo Buddha : Namobuddha Monastery 4*
- Panauti : Verblijf bij dorpsbewoner

Uw 3* hotels tijdens uw rondreis van 9 nachten (of gelijkwaardig):
- Kathmandu : Rama Inn Boutique 3*
- Panauti : Verblijf bij dorpsbewoner
- Bhaktapur : Hotel Heritage Bhaktapur 3* 
- Gorkha : Gorkha Gaun 3* 
- Pokhara : Batika / Lakeview Paradise 3*

Uw 4* hotels tijdens uw rondreis van 9 nachten (of gelijkwaardig):
- Kathmandu : Nepali Ghar 4* 
- Panauti : Verblijf bij dorpsbewoner
- Bhaktapur : Hotel Heritage Malla 4* 
- Gorkha : Gorkha Gaun 4*
- Pokhara : Da Yatra  / Lakeside Retreat 4* 

Uw hotels tijdens uw optionele trekking (of gelijkwaardig):
Chisapani: Tea House Lodge 
Nagarkot: Fort Resort / Country Villa 
Dhulikhel: Dhulikhel Lodge Resort

Maximale kamercapaciteit:

Volwassenen Volwassenen Volwassenen
3 Volwassenen
of
Volwassenen Volwassenen
2 Volwassenen
+
1 Kind

Uw pension

Tijdens uw rondreis profiteert u iedere dag van een inbegrepen ontbijt.

Probeer tijdens uw verblijf de typische smaken en kruidige maaltijden uit die eigen zijn aan de Nepalese keuken!

Verplichte kosten:
Indien u tijdens de kerst-of eindejaarsperiode in Nepal verblijft, dient u een toeslag te betalen tijdens uw boeking voor het inbegrepen kerst- en/of nieuwjaarsdiner.

Extra opties

Extra opties
Kookles en degustatie bij lokale inwoner 
Beleef een smaakvolle ervaring dankzij een kookles bij een lokale inwoner thuis en geniet nadien van een degustatie van de bereide maaltijd. 

Uw reis

Informatie over uw vluchten

Indien u een aanbieding met vlucht kiest, zijn de vluchten met een reguliere of chartermaatschappij en heeft u de keuze tussen economy class (inbegrepen) of business class (optioneel en met bijbetaling). U kunt uw gewenste vertrektijden zelf kiezen tijdens uw reservering. Wees voorzichtig wanneer u de vluchten kiest; vertrek- en aankomstluchthavens kunnen verschillen.

Onze vluchten vertrekken vanaf Brussel-Zaventem (code: BRU), Brussel-Charleroi (code: CRL), Amsterdam (code: AMS), Rotterdam (code: RTM) en Eindhoven (code: EIN), of u kunt zelf een andere luchthaven van vertrek selecteren.

Sommige vluchten vinden 's nachts plaats, een vroege aankomst in het hotel is dus mogelijk. U kunt te allen tijde vragen aan de receptie bij aankomst of uw kamer al beschikbaar is. 

De beschikbaarheid van vluchtschema's getoond tijdens het reserveren in real time, kunnen variëren zowel in uren als in tarieven. Een convocatie wordt via de e-mail verstuurd, een paar dagen na de reservering. Aangekochte vliegtickets worden niet terugbetaald, zo ook geen wijzigingen of annuleringen van de luchtvaartmaatschappij. 

De selectie van de vluchtschema's wordt gemaakt door de opdrachtgever (luchtvaartmaatschappij). Voyage Privé is niet verantwoordelijk voor late aankomst door wijzigingen in het vluchtschema. In het geval dat u kiest voor vluchten met een tussenstop en genoodzaakt bent een overnachting te boeken, dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Voyage Privé kan in geen geval deze kosten dragen. Controleer het aantal nachten van uw reservering en het check-in tijden van het hotel. Voyage Privé is niet verantwoordelijk indien vluchtschema's niet samenvallen met het moment van inchecken in het hotel. Aangezien wij de vluchttijden niet beheren, kan Voyage Privé tevens niet verantwoordelijk worden gehouden voor een late vlucht op de eerste dag en een vroege vlucht op uw laatste dag. Heeft u vragen met betrekking tot het boeken van een vlucht, dan kunt u deze rechtstreeks aan de luchtvaartmaatschappij stellen.

De gegevens van de vluchten kunt u terugvinden op uw e-ticket. Indien het type reservering dit toelaat, kunt u (of bent u in veel gevallen zelfs verplicht) online in te checken op de website van de luchtvaartmaatschappij, en dient u het ticket zelf uit te printen en mee te nemen naar de luchthaven.

Sommige vliegtickets bevatten een treinreis als onderdeel van het traject. Wanneer een treinreis voorafgaat aan uw vlucht, bent u verplicht om de treinreis te gebruiken. Indien u dit niet doet wordt dit als no-show aangemerkt en worden vervolgtickets mogelijk geannuleerd. Als gevolg hiervan zult u verplicht zijn om hoge wijzigingskosten te betalen op de luchthaven om alsnog uw vlucht te kunnen nemen. Voyage Privé kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor deze kosten.

... verder lezen

Uw bagage

Voor bagage, maaltijden en andere services dient bij sommige luchtvaartmaatschappijen extra te worden betaald. Om te weten of bij uw vliegtickets een stuk ruimbagage is inbegrepen, klikt u op 'details' bij het kiezen van uw vluchten op het moment van uw reservering. Indien u geen bagage heeft toegevoegd aan uw reservering, kunt u vóór uw vertrek op de site van de luchtvaartmaatschappij met behulp van uw bookingsreferentie tegen extra tarief een extra ruimbagage toevoegen. De tarieven zijn onderhevig aan wijzigingen.

... verder lezen

Uw transfers

Retourtransfers tussen de luchthaven en het hotel zijn inclusief. 
De transfers tussen de hotels zijn inbegrepen voor alle aanbiedingen.

Belangrijke informatie wanneer u zonder vlucht boekt en de optie 'transfer' bijboekt of als deze standaard inbegrepen is: Gelieve zo spoedig mogelijk uw vluchtgegevens door te geven middels het daarvoor bestemde formulier in uw account. Zonder deze informatie is het voor ons helaas niet mogelijk om uw transfers te organiseren.

... verder lezen

Het weer

Jan
min : 4°C max : 16°C
Feb
min : 6°C max : 18°C
Mrt
min : 10°C max : 22°C
Apr
min : 136°C max : 26°C
Mei
min : 17°C max : 26°C
Jun
min : 20°C max : 27°C
Jul
min : 21°C max : 26°C
Aug
min : 21°C max : 26°C
Sep
min : 19°C max : 26°C
Okt
min : 15°C max : 24°C
Nov
min : 9°C max : 21°C
Dec
min : 5°C max : 17°C

Details over uw tour

Alle praktische informatie over uw rondreis:
- De rondreis is niet toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit
- Huisdieren zijn niet toegestaan
Check-in: 15.00 uur
Check-out: 12.00 uur

De toeristenbelasting moet ter plaatse betaald worden en is niet inbegrepen in deze aanbieding. Tarieven en tijden zijn indicatief en zijn onder voorbehoud van wijzigingen. 

Algemene verkoopvoorwaarden van toepassing. 


Inbegrepen in de prijs:

Tijdens uw rondreis in Nepal
- 7 of 9 nachten in een Standaard Kamer in de vermelde 3* of 4* hotels
- Maaltijden volgens programma
- Transfers in een voertuig met airconditioning
- Bezoeken en entreeprijzen volgens programma
- Lokale Engelstalige gids in Kathmandu en Pokhara
- Hotelmanager service in Gorkha
- Dagelijkse fles water per persoon tijdens de rondreis 
- Kerst-en/of nieuwjaarsdiner bij verblijf op 24/12 en/of 31/12
- Alle luchthaventransfers en transfers tussen de hotels inbegrepen

Niet inbegrepen in de prijs:
- Niet vermelde maaltijden en drankjes
- Niet vermelde bezoeken en entreeprijzen
- Optionele excursies
- Persoonlijke uitgaven en fooien
- Visumkosten
- Verzekeringen (optioneel)
- Alle andere, niet vermelde diensten


De toeristenbelasting moet ter plaatse betaald worden en is niet inbegrepen in deze aanbieding. Tarieven en tijden zijn indicatief en zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Algemene verkoopvoorwaarden van toepassing.

Details over uw optionele trekking

Alle praktische informatie over uw trektocht
- De trektocht is niet geschikt voor personen met beperkte mobiliteit
- Huisdieren zijn niet toegestaan

Inbegrepen in de prijs:

- 3 nachten in Shivapuri National Park met vertrek en terugkeer naar Kathmandu
- Standaard Kamer in 3* of 4 * hotels en in lodges 
- Volpension (ontbijt en diner)
- Professionele gids tijdens de trekking
- Lunchpakket onderweg of in de Tea House
- Uitrusting en verzekering voor de trekking crews inbegrepen
- Entreeprijs voor het Shivapuri National Park en toeslag voor de 'Trekking Information System' (TIMS) kaart inbegrepen

Bijkomstige info voor trekking:
Bagage: Tijdens de trekking wordt uw bagage gedragen door een kruier. Gelieve niet meer dan 15 kg bagage mee te nemen. U dient enkel een rugzak te dragen met een fles water, een fototoestel, zonnecrème, reserve jas en persoonlijke zaken. Tijdens de trekking kunt u uw waardevolle spullen achterlaten in het hotel. Vele hotels hebben een kluis met ontvangstbewijs waarin u uw spullen kunt opbergen.
Gids tijdens de trekking: Tijdens de trekking wordt u vergezeld van een lokaal team dat de trekking zo aangenaam mogelijk zal maken voor u. De crew bestaat uit een lokale gidsleider en een team van kruiers om alle bagage te dragen. Er is gemiddeld één kruier per twee personen. De lokale gids praat Engels en zal u mer uitleggen verschaffen over de plekken die u bezoekt en de lokale cultuur.
Persoonlijke uitgaven en fooien: Tijdens de trekking is er ontbijt, lunch en diner voorzien. U heeft enkel wat geld nodig voor drankjes tijdens de maaltijden (alcoholische en alcoholvrije drankjes), snacks tijdens het wandelen (kleinere winkeltjes zijn beschikbaar in sommige gebieden), souvenirs en een warme douche (beschikbaar op sommige plekken). Fooien worden erg gewaardeerd door het team na de tocht. Hoeveel hangt af van uw budget en de waardering u heeft voor hun geleverde werk.
Telecommunicatie: De meeste lodges en theehuizen hebben satelliettelefoons. 
Aanbevolen wandeluitrusting: Voor trekking in het Everest gebied heeft u stevige wandelschoenen nodig, een slaapzak (4 seizoenen), een waterdichte jas en broek, een fleece vestje, een muts en warme handschoenen, een zonnebril, een fles water en zonnecrème. 
Typische dag tijdens de trekking: Iedere ochtend na een stevig ontbijt en het inpakken, vertrekt u voor de wandeling van de dag. Na 3- 4 uur wandelen stopt u rond de middag om te lunchen. De wandeling na de lunch is doorgaans korter en u komt meestal op tijd aan op uw bestemming voor de middagthee. De rest van de middag bent u vrij om het dorp te verkennen of simpelweg te genieten met een goed boek. Op sommige dagen komt u altijd aan rond lunchtijd en heeft u de hele middag vrij om de omgeving te verkennen. Na het diner in de avond kunt wat kaarten leggen of de avonturen van de dag herbeleven voordat u onder de wol kruipt voor een welverdiende nachtrust. 
GezondheidTijdens de trekking is er een standaard medische kit met gebruiksaanwijzing aanwezig. Wij aanvaarden geen enkele medische verantwoordelijkheid omdat het team niet gekwalificeerd is om medicijnen voor te schrijven. In noodgevallen wordt u met een helikopter opgehaald. U bent zelf geheel verantwoordelijk voor enige onkosten tijdens uw redding dus zorg dat u een verzekeringspolis heeft die bijkomstige onkosten dekt voor u terugkeert naar Kathmandu.
- Verzekering: Voor u deelneemt aan de trekking is het aan te bevelen dat u een reisverzekering neemt die annulering, medische onkosten, reddingshelikopter en repatriëring bij noodgevallen dekt. 


*Voor sommige voorzieningen/diensten wordt er een toeslag gerekend, deze dient ter plekke betaald te worden. Sommige voorzieningen/diensten zijn onder voorbehoud en kunnen niet beschikbaar zijn.

Belangrijke informatie over uw tour en bezoeken
De hotels, die voldoen aan de lokale normen, zijn indicatief en kunnen ter plaatse gewijzigd worden voor hotels van een soortgelijke categorie. Het reisprogramma is onderhevig aan wijzigingen als gevolg van dwingende redenen zoals vertraagde vluchten, weersomstandigheden of andere gevallen van overmacht. De volgorde van de bezoeken kan ook worden gewijzigd.

... verder lezen

Belangrijke informatie

Heeft u een paspoort en visum nodig? Bekijk het op de website van de overheid.
Voor België, klik hier.
Voor Nederland, klik hier.

Graag wijzen wij u erop dat voor sommige bestemmingen uw paspoort op de dag van vertrek nog 6 maanden geldig dient te zijn. Reisadviezen, algemene informatie over het land en de administratieve formaliteiten die nodig zijn voor het verblijf en die gevraagd worden aan burgers, kunnen geraadpleegd worden op de webpagina van de overheid.

Sinds 26 juni 2012 mogen de kinderen niet meer ingeschreven staan op de paspoort van hun ouders. Zij moeten dus in het bezit zijn van een eigen reisdocument.

Wanneer u de namen invoert tijdens het boekingsproces vragen wij u te verifiëren dat de voor- en achternamen die u invult dezelfde namen zijn als de namen op uw paspoort dat gebruikt zal worden voor de reis. Enige fouten zullen leiden tot wijzigingskosten om uw ticket aan te passen met de juiste gegevens.

Hoewel wij ernaar streven om u te voorzien van de meest actuele informatie, kunnen wij niet garanderen dat alle faciliteiten en diensten beschikbaar zullen zijn tijdens uw verblijf, vooral wanneer u reist buiten de belangrijkste vakantieperiodes.

Informatie over onze aanbiedingen

Indien u een eenpersoonskamer boekt, kan de kamerbezetting niet worden gegarandeerd. Volgens beschikbaarheid wordt u ondergebracht in een éénpersoonskamer, tweepersoonskamer met twee enkele bedden of een tweepersoonskamer met een dubbel bed.

De ligging op onze kaart dient alleen als richtlijn en kan afwijken van de werkelijke locatie van het hotel.

Uw contactgegevens kunnen worden doorgegeven aan het hotel, zodat ze contact met u kunnen opnemen om uw reservering te bespreken voordat u aankomt.

Bij aankomst kan u worden gevraagd om een creditcard voor te leggen om eventuele aankopen in het hotel te waarborgen. Hoewel we ons inspannen om actuele informatie te verstrekken, kunnen we niet garanderen dat alle hotelfaciliteiten en -services beschikbaar zullen zijn tijdens uw verblijf, vooral wanneer u buiten de belangrijkste vakantieperioden reist.

De waardering van het hotel wordt gequoteerd met een aantal sterren. Deze voorwaarden kunnen verschillen afhankelijk van het land van reizen.

Onze beloften

  • Aanbiedingen van zorgvuldig geselecteerde kwaliteitsreizen
  • Exclusieve prijzen en kortingen tot 70%
  • Onze diensten zijn kwalitatief, betrouwbaar en reactief
Meer wetenMinder weten

Onze aanbiedingen zijn zorgvuldig gekozen vanwege hun hoge kwaliteit

- Curated aanbiedingen zorgvuldig geselecteerd door onze reisexperts.

- We zijn wereldwijd erkend in de toeristische sector.

- We ontwikkelen ons voortdurend en blijven ons verbeteren dankzij de feedback van onze leden.


Exclusieve prijzen en kortingen tot -70%

Onze flash-verkoop garandeert onze leden de beste tarieven op de markt.

- De flashverkoop van 7 dagen kan uitzonderlijk worden verlengd of aangevuld afhankelijk van beschikbare data.

- Dankzij onze hoog aangeschreven reputatie en groeiend ledenaantal onderhandelen wij de beste prijzen voor u.

- Een exclusieve korting op basis van de referentieprijs aangeboden door onze partners en leveranciers (maximale prijs geadverteerd voor een kamer en op basis van een pension, op een specifieke periode), gegarandeerd door middel van een contract voor elke verkoop.


We bieden betrouwbare, verantwoordelijke en hoogwaardige service.

Ons doel: onze leden een unieke en onvergetelijke reiservaring bieden.

- Een eenvoudige, inspirerende en innovatieve service, zowel op pc als mobiel.

- Lokale ondersteuning van professionals voor al uw vragen.

- Klantenservice die 6 dagen per week voor u beschikbaar is voor, tijdens en na uw reis.

Een team van experts staat voor u klaar

Om u te helpen bij uw keuze en u te adviseren, staat een team van experts voor u klaar, van maandag tot en met zaterdag, van 10.00 – 18.00 uur, via +32 2 808 32 16.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Privérondreis door Nepal in 3* en 4* hotels en optionele trektocht van 3 nachten