Autotour in Sicilië: Barok en traditie - Sicilië - Tot -70% | Voyage Privé

Dagelijkse selectie van uitzonderlijke reizen, exclusief gereserveerd voor onze leden.

Dagelijkse uitzonderlijke reizen, alleen voor onze leden.

Wij hebben getest en zijn fan

 • Ontdek Sicilië in alle vrijheid en in uw eigen tempo dankzij de inbegrepen huurauto
 • Laat u verleiden door de heerlijke lokale specialiteiten en laat uw smaakpapillen meereizen
 • Verblijf in comfortabele hotels zodat u voldoende kunt uitrusten tussen de verschillende etappes
 • Bewonder prachtige landschappen en maak levenslange herinneringen

Nieuw Voyage Privé

Zorgvuldig door onze reisexperts gekozen

Uw autovakantie

Tijdens deze autovakantie van 5, 7 of 9 nachten kunt u in alle vrijheid door Sicilië reizen en buitengewone panorama's en pittoreske dorpen ontdekken. Vertrek in Catania en maak u klaar voor de vele verrassingen die de regio voor u in petto heeft. De met zorg geselecteerde hotels, het inbegrepen ontbijt en de huurauto die u kunt gebruiken, maken uw verblijf nog aangenamer. Bent u klaar voor dit avontuur?

 

De volgende verblijfsduren zijn mogelijk voor deze reis: 

5 nachten:
- 3 nachten in de regio van Syracuse/Noto + 2 nachten in de regio van Ragusa/Modica

- 2 nachten in de regio van Syracuse/Noto + 3 nachten in de regio van Ragusa/Modica 

7 nachten:
- 4 nachten in de regio van Syracuse/Noto + 3 nachten in de regio van Ragusa/Modica

- 3 nachten in de regio van Syracuse/Noto + 4 nachten in de regio van Ragusa/Modica 

9 nachten:
- 5 nachten in de regio van Syracuse/Noto + 4 nachten in de regio van Ragusa/Modica

- 4 nachten in de regio van Syracuse/Noto + 5 nachten in de regio van Ragusa/Modica Let op: U kunt de reisroute niet zelf kiezen. Het programma en de hotels waarin u zult verblijven, worden u meegedeeld en bevestigd na reservering, ongeveer 14 dagen voor vertrek. 

Uw reisprogramma

Syracuse en Catania

Catania

Ontdek het prachtige Catania en haar levendige straatjes. De grote pleinen, brede straten en architectuur met lavasteen roepen een verleden van vernieling en reconstructie op.

 

Syracuse

Het wondermooie Syracuse is een historische stad met oude Griekse ruïnes en een barokke architectuur uit de renaissanceperiode. Houd zeker een tussenstop bij de Catacomben van San Giovanni en bij het Santuario Madonna delle Lacrime. Struin door de charmante steegjes, bewonder de prachtige panorama's, wandel op het schiereiland Ortigia en ontdek de middeleeuwse bouwwerken en de barokke paleizen en kerken ... Breng ook een bezoek aan de haven en snuif er de levendige drukte van deze stad, een kruispunt van beschavingen, op. Ook de kerk van Santa Lucia alla Badia, waar het bekende schilderij van Caravaggio 'De begrafenis van de heilige Lucia' te vinden is, zal u verbazen!

Modica en Noto

Modica

Ontdek Modica, een van de rijkste leengoederen van het eiland sinds de middeleeuwen. Haar architectuur weerspiegelt haar geschiedenis. U vindt er naast gebouwen van de hand van architect Gagliardi ook Normandische gebouwen en bouwwerken in renaissance- of barokstijl. Bovendien kunt u hier de beste chocolade van Sicilië proeven!

 

Noto

Noto is als belangrijkste barokke stad van Sicilië geklasseerd als Unesco Werelderfgoed. Ze is gelegen in een regio waar de natuur prachtig is. U zult de authentieke architectuur van deze stad met tal van kerken en paleizen vast en zeker op prijs stellen. Leer meer over de geschiedenis en over de barokke stijl die het stadscentrum zo vertegenwoordigt. Laat u verleiden door de lokale wijn, de moscato di Noto, en laat uw smaakpapillen heerlijk met u meereizen!

Marzamemi, Cavagrande, Scicli, Ragusa

Marzamemi

Dit oude vissersdorpje, gelegen in het zuiden van het eiland, heeft al zijn authenticiteit behouden. Ga wandelen langs de havens, struin door de smalle straatjes en bewonder de sfeervolle gebouwen die getuigen van een rijke historische geschiedenis. Dit dorpje is dankzij zijn stranden ook een uitstekende plek als u even helemaal niets wilt doen.

 

Cavagrande

Cavagrande is een plek die u moet gezien hebben als u houdt van natuur! Dorre rotsen, canyons, moerassen, kloven en natuurlijke zwembaden zullen tijdens een kleine wandeling opdoemen. U zult er ook sporen van de prehistorie terugvinden dankzij de vele in de rots gehouwen grotten. Hier valt heel veel te zien in het midden van de natuur!

 

Scicli

Dit echte juweeltje op 25 km van Ragusa zal u charmeren door haar prachtige kerk van San Matteo die het dorp domineert vanop een heuvel. Kom meer te weten over de geschiedenis die van ruim voor 1693 dateert. Wandel door de aangename steegjes en laat u betoveren door de schoonheid van deze plek. Fans van detective Montalbano zullen er zeker enkele plaatsen herkennen die gediend hebben als filmset.

 

Ragusa

Ragusa werd aan het eind van de jaren 1600 volledig vernield door een aardbeving en werd weer opgebouwd in een barokke stijl. Nu wordt de stad opgedeeld in twee agglomeraties: Ragusa Ibla, dat beschouwd wordt als het moderne deel en Ragusa Superiore, dat op een klif ligt. Ragusa behoort tot het Unesco Werelderfgoed en zal u ieder moment weten te verwonderen terwijl u in een rijke historische geschiedenis duikt.

 

Portopalo di capo passero

In Portopalo di capo passero, een oud vissersdorpje, zult u mooie stranden vinden waar u naartoe kunt om aan uw teint te werken en te zwemmen. Breng ook wat tijd door op het eiland van Capo Passero of op Isola delle Correnti. Er staan u unieke panorama's te wachten!

 

VOORBEELD VAN DE REISROUTES

 

Reisroute van 5 nachten

Dag 1: Aankomst in Catania en ophalen van de huurauto
Dag 2: 
Syracuse - Ortigia
Dag 3: 
Noto - Marzamemi

Dag 4: Modica

Dag 5: Cavagrande - Ragusa
Dag 6: Catania en terugbrengen van de huurauto

Reisroute van 7 nachten

Dag 1: Aankomst in Catania en ophalen van de huurauto
Dag 2: 
Syracuse - Ortigia
Dag 3: 
Noto

Dag 4: Marzameni - Natuurreservaat Vendicari

Dag 5: Cavagrande of Caltagirone
Dag 6: Ragusa
Dag 7: Modica (inbegrepen proeverij bij "antica dolceria Bonajuto")
Dag 8: Catania en terugbrengen van de huurauto

Reisroute van 9 nachten

Dag 1: Aankomst in Catania en ophalen van de huurauto
Dag 2: 
Syracuse - Ortigia
Dag 3: 
Noto 
Dag 4: Marzamemi - Natuurreservaat Vendicari 
Dag 5: Cavagrande
Dag 6: Ragusa
Dag 7: Modica - Scicli

Dag 8: Caltagirone

Dag 9: Kasteel van Donnafugata
Dag 10: Catania en terugbrengen van de huurauto

Uw accommodatie

Just for you
Speciaal voor u:
 • Classic Kamer in de vermelde hotels (of gelijkwaardig)
 • Ontbijt
 • Huurauto van categorie B (Fiat Panda of gelijkwaardig)
 • 1x proeverij bij "antica dolceria Bonajuto" in Modica per persoon per verblijf

Uw hotels

Maximale kamercapaciteit

Bij elke tussenstop kunt u uitrusten in een comfortabele Classic Kamer in met zorg uitgekozen hotels.

 

Uw hotels tijdens de autovakantie:

 

In de regio van Syracuse/Noto:
Agriturismo Badiula in Carlentini (of gelijkwaardig)
Villa Favorita in Noto (of gelijkwaardig)In de regio van Ragusa/Modica:

Modica boutique hotel in Modica (of gelijkwaardig)
Poggio del sole in Ragusa (of gelijkwaardig)
Mediterraneo Palace in Ragusa (of gelijkwaardig)

 

Gerust op vakantie op Sicilië

Voor een zorgeloos verblijf geniet u van een onthaal in alle rust. De hotels respecteren de geldende gezondheidsmaatregelen om uw veiligheid en welzijn te garanderen.

 

Houd er rekening mee dat, naar aanleiding van de huidige gezondheidssituatie, bepaalde infrastructuren voor activiteiten in het teken van cultuur, vrije tijd en welzijn en buitenzwembaden gesloten kunnen zijn of de toegang kan worden beperkt. We raden aan om twee dagen voor uw aankomst contact op te nemen met het hotel of het bureau voor toerisme.

Uw pension

Voor een verblijf in alle vrijheid verblijft u op basis van een ontbijtformule in de hotels. Zo kunt u uw dagen vol energie starten en voor de rest volledig zelf invullen. Optioneel en met bijbetaling kunt u ook kiezen voor halfpension (exclusief drankjes) in de tweede stap van de reservering.

 

Houd er rekening mee dat, naar aanleiding van de huidige gezondheidssituatie, bepaalde restaurants gesloten kunnen zijn, het aantal plaatsen beperkt kan zijn en van de buffetvorm kan worden afgeweken. We raden u sterk aan om twee dagen voor uw aankomst contact op te nemen met het hotel voor meer informatie.

Uw reis

Uw vluchten

 

Indien u een aanbieding met vlucht kiest, zijn de vluchten met een reguliere of chartermaatschappij en heeft u de keuze tussen economy class (inbegrepen) of business class (optioneel en met bijbetaling). U kunt uw gewenste vertrektijden zelf kiezen tijdens uw reservering. Wees voorzichtig wanneer u de vluchten kiest; vertrek- en aankomstluchthavens kunnen verschillen.

Sommige vluchten vinden 's nachts plaats, een vroege aankomst in het hotel is dus mogelijk. U kunt te allen tijde vragen aan de receptie bij aankomst of uw kamer al beschikbaar is. 

De beschikbaarheid van vluchtschema's getoond tijdens het reserveren in real time, kunnen variëren zowel in uren als in tarieven. Een convocatie wordt via de e-mail verstuurd, een paar dagen na de reservering. Aangekochte vliegtickets worden niet terugbetaald, zo ook geen wijzigingen of annuleringen van de luchtvaartmaatschappij. 

De selectie van de vluchtschema's wordt gemaakt door de opdrachtgever (luchtvaartmaatschappij). Voyage Privé is niet verantwoordelijk voor late aankomst door wijzigingen in het vluchtschema. In het geval dat u kiest voor vluchten met een tussenstop en genoodzaakt bent een overnachting te boeken, dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Voyage Privé kan in geen geval deze kosten dragen. Controleer het aantal nachten van uw reservering en het check-in tijden van het hotel. Voyage Privé is niet verantwoordelijk indien vluchtschema's niet samenvallen met het moment van inchecken in het hotel. Aangezien wij de vluchttijden niet beheren, kan Voyage Privé tevens niet verantwoordelijk worden gehouden voor een late vlucht op de eerste dag en een vroege vlucht op uw laatste dag. Heeft u vragen met betrekking tot het boeken van een vlucht, dan kunt u deze rechtstreeks aan de luchtvaartmaatschappij stellen.

De gegevens van de vluchten kunt u terugvinden op uw e-ticket. Indien het type reservering dit toelaat, kunt u (of bent u in veel gevallen zelfs verplicht) online in te checken op de website van de luchtvaartmaatschappij, en dient u het ticket zelf uit te printen en mee te nemen naar de luchthaven.

Sommige vliegtickets bevatten een treinreis als onderdeel van het traject. Wanneer een treinreis voorafgaat aan uw vlucht, bent u verplicht om de treinreis te gebruiken. Indien u dit niet doet wordt dit als no-show aangemerkt en worden vervolgtickets mogelijk geannuleerd. Als gevolg hiervan zult u verplicht zijn om hoge wijzigingskosten te betalen op de luchthaven om alsnog uw vlucht te kunnen nemen. Voyage Privé kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor deze kosten.

... verder lezen

Gerust op reis

We hebben voor u de beste maatschappijen geselecteerd, zodat u gerust op reis gaat in deze bijzondere tijden.

Uw bagage

Voor bagage, maaltijden en andere services dient bij sommige luchtvaartmaatschappijen extra te worden betaald. Om te weten of bij uw vliegtickets een stuk ruimbagage is inbegrepen, klikt u op 'details' bij het kiezen van uw vluchten op het moment van uw reservering. Indien u geen bagage heeft toegevoegd aan uw reservering, kunt u vóór uw vertrek op de site van de luchtvaartmaatschappij met behulp van uw bookingsreferentie tegen extra tarief een extra ruimbagage toevoegen. De tarieven zijn onderhevig aan wijzigingen.

Uw bestemming

Welkom op ... Sicilië!

“Zonder Sicilië beklijft van Italië geen enkel beeld: hier vindt men pas de sleutel tot alles”, zei Wolfgang Goethe in zijn boek Italiaanse Reis.

 

Het grootste eiland in de Middellandse Zee barst van de verrassingen en garandeert een uitzonderlijke vakantie langs het historische erfgoed, de prachtige landschappen en de betoverende kust. Hier vindt u invloeden terug van verschillende beschavingen zoals de Romeinen, Arabieren en Grieken, die allemaal hun sporen hebben nagelaten. Sicilië is letterlijk de bakermat van een fascinerende geschiedenis!

 

Geniet van een gevarieerde vakantie op het strand, in de natuur, langs charmante dorpjes en betoverende steden zoals Palermo, waar u de verborgen schatten kunt ontdekken!

Meer details over de rondreis

Alle praktische informatie over de rondreis:
De rondreis is niet toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit.

Huisdieren zijn niet toegestaan.
De toeristenbelasting moet ter plaatse betaald worden en is niet inbegrepen in deze aanbieding.

Horaires à titre indicatif sous réserve de modification.

 

Tarieven en tijden zijn indicatief en zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Voor sommige voorzieningen/diensten wordt er een toeslag gerekend, deze dient ter plekke betaald te worden.

 

Algemene verkoopvoorwaarden van toepassing.

Inbegrepen in de autotour:

- Classic Kamer in de vermelde hotels (of gelijkwaardig)
- Ontbijt
- Huurauto van categorie B (Fiat Panda of gelijkwaardig)
-1x proeverij bij "antica dolceria Bonajuto" in Modica per persoon per verblijfNiet inbegrepen in de autotour:

- Andere kamercategorieën
- De maaltijden en drankjes die niet genoemd zijn
- Bezoeken en excursies
- Persoonlijke uitgaven, fooien
- De toeristenbelasting die bij aankomst betaald moet worden
- Verzekeringen (optioneel)
- Reserveringskosten


Let op: U kunt de reisroute niet zelf kiezen. Het programma en de hotels waarin u zult verblijven, worden u meegedeeld en bevestigd na reservering, ongeveer 14 dagen voor vertrek. 

Indien u een eenpersoonskamer boekt, kan de kamerbezetting niet worden gegarandeerd. Volgens beschikbaarheid wordt u ondergebracht in een éénpersoonskamer, tweepersoonskamer met twee enkele bedden of een tweepersoonskamer met een dubbel bed.

De ligging op onze kaart dient alleen als richtlijn en kan afwijken van de werkelijke locatie van het hotel.

Uw contactgegevens kunnen worden doorgegeven aan het hotel, zodat ze contact met u kunnen opnemen om uw reservering te bespreken voordat u aankomt.

Bij aankomst kan u worden gevraagd om een creditcard voor te leggen om eventuele aankopen in het hotel te waarborgen. Hoewel we ons inspannen om actuele informatie te verstrekken, kunnen we niet garanderen dat alle hotelfaciliteiten en -services beschikbaar zullen zijn tijdens uw verblijf, vooral wanneer u buiten de belangrijkste vakantieperioden reist.

De waardering van het hotel wordt gequoteerd met een aantal sterren. Deze voorwaarden kunnen verschillen afhankelijk van het land van reizen.

 

Gelieve er rekening mee te houden dat alle vermelde informatie kan wijzigen omwille van de huidige gezondheidssituatie.

Wij vragen u daarom om twee dagen voor uw vertrek contact op te nemen met het hotel zodat u op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen. U kunt ook de FAQ raadplegen voor de meestgestelde vragen over deze situatie.

 

Opgelet: Voor bestemmingen waar bezoekers in quarantaine moeten bij terugkomst is geen annulering mogelijk.


We raden u aan om regelmatig de huidige richtlijnen, regels en het reisadvies na te kijken via onderstaande links:


https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen


https://www.info-coronavirus.be/nl/

 https://reopen.europa.eu/nl/

Huurauto

Hieronder vindt u de algemene voorwaarden van de inbegrepen huurauto.

 

Categorie B Huurauto – Economy (Fiat Panda of gelijkwaardig) 

Openingstijden van de verhuurkantoren:  

Palermo APT Punta Raisi: 08.00 - 23.59 uur (autoverhuurbedrijf Holiday Car Rental of Europ Car) 

Catania APT Fontanarossa: 08.00 - 23.59 uur (autoverhuurbedrijf Holiday Car Rental of Europ Car) 

 

De prijs is inclusief: 

 • Onbeperkte kilometers 
 • 22% btw 
 • Luchthavengelden (12% van de huurprijs) 
 • Verzekering: CDW (schadeverzekering), PAI (inzittendenverkering), en TP (diefstalverzekering) van de volgende risico's: schade aan het voertuig met een aftrekbaar bedrag van € 1.210,00, brand, verzekering en bestuurder voor passagiers, derden en diefstal van het voertuig (in geval van totale of gedeeltelijke diefstal van het voertuig: € 1.710,00 aftrekbaar) 

 

De prijs is exclusief: 

 • Alles wat niet expliciet wordt vermeld in “de prijs is inclusief” 
 • Extra bestuurders 
 • Toeslag voor ophalen van de auto buiten de kantooruren, tussen 00.00 en 08.00 uur 
 • Verkeersovertredingen en brandstof. Hiervoor betaalt u een borgsom bij aankomst met uw creditcard.  
 • De waarborg wordt volledig terugbetaald indien u de auto met een volle tank terugbrengt. Indien u dit niet doet, wordt de brandstoftoeslag en een bedrag van ongeveer € 12,50 voor diensten weerhouden van de terugbetaling. 

 

Vereiste voorwaarden: 

 • De hoofdbestuurder is minimaal 25 jaar en is in het bezit van een type B rijbewijs voor minimaal 1 jaar. 
 • Creditcards worden aanvaard voor de waarborg, (oplaadbare) betaalkaarten worden niet aanvaard). Er wordt een waarborg gevraagd bij aankomst als garantie. Deze waarborg wordt terugbetaald bij het terugbrengen van de auto (voertuig zonder schade en met volle tank). Zo niet, worden de brandstofkosten en een bedrag van € 12,50 aangerekend. 
 • Soms is het mogelijk voor bestuurders van 21 jaar tot 25 jaar om een auto te huren met een toeslag van ongeveer € 21,00 per dag. Deze toeslag is ter plaatse te betalen. 

 

Gebruiksvoorwaarden: 

 • De maximale wachttijd voor de autohuur is tot middernacht. Na middernacht en als de vlucht van de passagier vertraging heeft, moet u de autoverhuurkantoren op de hoogte brengen en de mogelijke nieuwe aankomsttijd doorgeven. 
 • U brengt het voertuig terug op dezelfde plek als u het hebt opgehaald. Elke vertraging van meer dan 30 minuten resulteert in een toeslag gelijkwaardig aan een huurdag, berekend op basis van de officiële lokale tarieven die de verhuurder toepast. Deze toeslag is ter plaatse te betalen. 
 • Indien een auto van de opgegeven categorie niet beschikbaar is, wordt een auto van een gelijkwaardige of hogere categorie verstrekt. 
 • In het geval dat u geen of gedeeltelijk gebruik maakt van deze dienst, heeft u geen recht op een terugbetaling. 
 • Autoverhuurbedrijven EUROPCAR en HOLIDAY CAR RENTAL aanvaarden uitsluitend de volgende debetkaarten die door bankinstellingen worden geleverd: VISA DEBIT, MASTERCARD DEBIT, V-PAY. Prepaid- en/of elektronische kaarten die tot de bovenstaande circuits behoren en niet gekoppeld zijn aan een bankrekening van de klant, worden niet aanvaard. 

 

De verhuurdienst is niet beschikbaar op de Luchthaven Comiso.

Onze beloften

 • Aanbiedingen van zorgvuldig geselecteerde kwaliteitsreizen
 • Exclusieve prijzen en kortingen tot 70%
 • Raadpleeg onze hulprubriek 24 uur per dag, 7 dagen per week
Meer wetenMinder weten

Onze aanbiedingen zijn zorgvuldig gekozen vanwege hun hoge kwaliteit

- Curated aanbiedingen zorgvuldig geselecteerd door onze reisexperts.

- We zijn wereldwijd erkend in de toeristische sector.

- We ontwikkelen ons voortdurend en blijven ons verbeteren dankzij de feedback van onze leden.


Exclusieve prijzen en kortingen tot -70%

Onze flash-verkoop garandeert onze leden de beste tarieven op de markt.

- De flashverkoop van 7 dagen kan uitzonderlijk worden verlengd of aangevuld afhankelijk van beschikbare data.

- Dankzij onze hoog aangeschreven reputatie en groeiend ledenaantal onderhandelen wij de beste prijzen voor u.

- Een exclusieve korting op basis van de referentieprijs aangeboden door onze partners en leveranciers (maximale prijs geadverteerd voor een kamer en op basis van een pension, op een specifieke periode), gegarandeerd door middel van een contract voor elke verkoop.


We bieden betrouwbare, verantwoordelijke en hoogwaardige service.

Ons doel: onze leden een unieke en onvergetelijke reiservaring bieden.

- Een eenvoudige, inspirerende en innovatieve service, zowel op pc als mobiel.

- Lokale ondersteuning van professionals voor al uw vragen.

- Klantenservice die 6 dagen per week voor u beschikbaar is voor, tijdens en na uw reis.

 1. Voyage Privé
 2. Luxe vakantiehuis
 3. Autotour in Sicilië: Barok en traditie