Autotour Chili Santiago - Santiago - Tot -70% | Voyage Privé

Dagelijkse selectie van uitzonderlijke reizen, exclusief gereserveerd voor onze leden.

Dagelijkse uitzonderlijke reizen, alleen voor onze leden.

Wij hebben getest en zijn fan

  • Reis door het Noord-Chili met uw inbegrepen huurauto
  • Ontbijt bij zonsopgang aan de indrukwekkende Tatio-geisers en zwem in de natuurlijke zwembaden van 35°C
  • Bewonder de geogliefen van Pintados, grote pre-Columbiaanse tekeningen die zich uitstrekken over 4 km 
  • Ontdek Valparaiso door de liften uit de 19e eeuw te nemen en het uitzonderlijke uitzicht op de baai van Valparaiso te bewonderen

Welkom in... Chili

Droomt u van een onvergetelijke avontuurlijke reis?
Over een lengte van 4300 kilometer en een breedte van 200 kilometer is Chili een land van spektakels, zowel mysterieus als fascinerend. Veel ongerepte landschappen, zoals de Atacama-woestijn en zijn lagunes, het Andesgebergte en de meren van de altiplano zijn gevrijwaard van menselijke invloeden zodat de natuur hier welig tiert en u verwent met spectaculaire landschappen.

De gastvrijheid van de lokale bewoners, de zuiverheid van de lucht en de algemene diversiteit van het land staan garant voor een uitzonderlijk verblijf.
Waar wacht u nog op?

Reisbeschrijving

Deze aanbieding is voor iedereen die in alle vrijheid het noorden van Chili wilt verkennen tijdens een spectaculaire road trip. Rijd met uw huurauto door de uitgestrekte vlaktes van de Atacama-regio en laat u aangenaam verrassen door een kleurrijk landschap van besneeuwde vulkanen, stomende geisers en betoverend mooie lagunes met roze flamingo's. 

Aansluitend reist u verder naar het noorden van Putre om de prachtige landschappen van het Lauca Nationaal Park en de Parinacota-regio te ontdekken. Maak op het einde van uw reis gebruik van liften uit de 19e eeuw zodat u het magnifieke uitzicht op de baai van Valparaiso kunt bewonderen... Pure magie!

Uw reisroute
Dag 1: Aankomst in Santiago
Dag 2: Santiago / Calama (vlucht + ophalen huurauto) / San Pedro de Atacama
Dag 3: San Pedro de Atacama (suggestie: lagunes van de hooglanden)
Dag 4: San Pedro de Atacama (suggestie: Salar de Tarra)
Dag 5: San Pedro de Atacama (suggestie: Geyser del Tatio) / Calama
Dag 6: Calama / Iquique (5 uur en 30 minuten)
Dag 7: Iquique / Codpa (4 uur en 30 minuten)
Dag 8: Codpa / Putre (4 uur en 30 minuten)
Dag 9: Putre
Dag 10: Putre / Arica (2 uur en 30 minuten)
Dag 11: Arica / Santiago (vlucht)
Dag 12: Santiago / Valparaiso / Santiago
Dag 13: Vertrek uit Santiago

Klaar voor vertrek?

Uw reisprogramma

Dag 1: Aankomst in Santiago
Aankomst op de luchthaven en transfer met Engelstalige gids naar uw hotel.

De stad Santiago de Chile ligt aan de voet van de centrale vallei van Chili, die eindigt in Puerto Montt, 1000 km naar het zuiden, aan de voet van het zuidelijke Andesgebergte (gemiddelde hoogte: 500 m).  Het is het hoofd van de grote vallei. Het gebergte heeft zijn wortels in het hart van de stad door middel van verschillende heuvels, de meest bekende en bezochte zijn Santa Lucía (850 m) en San Cristobal (900 m). De stad wordt doorkruist door de Mapocho-rivier en vormt een knooppunt van wegen: noord/zuid (Pan-Amerikaanse snelweg) en oost/west (wegen naar de kust, met name Valparaiso en Viña del Mar, en Argentinië: Mendoza ligt op slechts 400 km afstand).

De stad heeft een mediterraan klimaat dat gunstig is voor de teelt van wijnstokken en heeft een aantal unieke kenmerken die het mogelijk maken om in de winter (juni tot augustus), een periode van regenval, te skiën in de twee zeer nabijgelegen plaatsen Portillo en Valle Nevado.De Spaanse stichting door Pedro de Valdivia in 1541 liet een belangrijk koloniaal cultureel en architectonisch erfgoed achter en de verschillende daaropvolgende migratiegolven uit Europa hebben het huidige, heterogene en polycentrische karakter gevormd. Santiago strekt zich uit over 40 km², telt 32 autonome gemeenten en vertegenwoordigt 36% van de totale bevolking. De stad produceert ook bijna 40% van het nationale BBP. Het is een politiek, economisch, administratief en cultureel centrum en profiteert van een strategische ligging dicht bij de Andes en de Stille Oceaan. Santiago is een uiterst aangename plek om te wonen!

- Bezoek aan de stad Santiago met een Engelstalige gids
- Maaltijden op eigen gelegenheid
- Overnachting in Santiago

U ontdekt de stad met uw Engelstalige gids. Het bezoek begint met het plein van de Grondwet. U steekt het presidentiële paleis of "La Moneda" over om Libertador Bernardo O'Higgins Square te bereiken, aan de hoofdstraat van de hoofdstad, "Alameda". Op deze zelfde laan ontdekt u de paleizen Errazuriz, Ariztía en Irarrazabal, het architectonische erfgoed van de stad. Op de Place d'Armes (km 0 van Santiago) bezoekt u de Santiago-kathedraal. Richting het oosten wandelt u langs het Balmaceda Park, de Mapocho-rivier, en ziet u het oude treinstation van Gustave Eiffel, nu een cultureel centrum, de Estación Mapocho, en vervolgens het Parijse Bospark. Het bezoek eindigt met een beklimming van de heuvel "San Cristóbal" die in zekere zin de longen van de stad vertegenwoordigt en waarop we kunnen genieten van een panoramisch uitzicht over de stad.
Dag 2: Santiago / Calama (vlucht + ophalen huurauto) / San Pedro de Atacama
- Ontbijt in het hotel
- Privétransfer met Engelstalige gids naar de luchthaven voor uw vlucht naar Calama
- Vlucht naar Calama
- Aankomst op de luchthaven van Calama en ophalen van uw huurauto
- Vertrek naar uw hotel in San Pedro de Atacama
- Maaltijden op eigen gelegenheid
- Overnachting in het hotel

San Pedro d'Atacama, gelegen op een hoogte van 2438 m, wordt beschouwd als de archeologische hoofdstad van Chili. Deze belangrijkste centrum van de "atacameña" cultuur, werd in 1450 veroverd door de Inca's en in 1536 door de Spanjaarden. In de 19e eeuw profiteerde San Pedro van de ontwikkeling van de koperindustrie in de regio en was gespecialiseerd in de handel. Vandaag is het een archeologisch-toeristisch centrum waarvan de kleiconstructies en kleine aarden straatjes het hele jaar door bezoekers verwelkomen.

Suggestie: bezoek aan de Vallei van de Maan
Bezoek aan de Vallei van de Maan om de door erosie gevormde en met een zoutsluier bedekte figuren te aanschouwen. In dit stille landschap kunt u genieten van een onvergetelijke zonsondergang. Gelegen op 8 km van San Pedro d'Atacama en uitgeroepen tot een natuurlijk heiligdom, maakt de Vallei van de Maan deel uit van het Los Flamencos National Reserve, gelegen in het zoutgebergte. We wandelen en observeren een geologisch schouwspel met sculpturale vormen die lijken op een maanlandschap. Bezoek aan de zoutfiguren "Las Tres Marías" en de zoutgrotten. Zonsondergang en terugkeer naar San Pedro d'Atacama rond 20.00 uur.

Dag 3: San Pedro de Atacama (suggestie: lagunes van de hooglanden)
- Ontbijt in het hotel
- Vrije dag met uw huurauto
- Maaltijden op eigen gelegenheid
- Overnachting in het hotel

Suggestie: Salar de Atacama en lagunes van de hooglanden: Miscanti en Meñiques
De Salar d'Atacama is de grootste zoutafzetting in Chili. Het heeft een oppervlakte van 3.000 vierkante kilometer en is gelegen op een hoogte van ongeveer 2.500 meter. Omwille van zijn ligging in het hart van de Atacama-woestijn, de droogste woestijn ter wereld, is de lucht ook extreem droog, waardoor het uitzicht tot aan de andere kant van de zoutvlakte (afstand van 70 kilometer) perfect transparant is. Onder de salar is een zoutmeer, verborgen door de vaste zoutkorst. Dit ecosysteem wordt bevolkt door drie soorten flamingo's: de Andesflamingo, de Chileense flamingo en de James flamingo. De lagunes van Miscanti en Meñiques liggen op 138 km van San Pedro d'Atacama. Deze turquoise lagunes, met witte grenzen, liggen in het Los Flamencos National Reserve. Dit landschap met indrukwekkende heuvels en vulkanen biedt een uniek uitzicht op de regio. 

Dag 4: San Pedro de Atacama (suggestie: Salar de Tarra)
- Ontbijt in het hotel
- Vrije dag met uw huurauto
- Maaltijden op eigen gelegenheid
- Overnachting in het hotel

Suggestie: bezoek aan Salar de Tarra
U gaat naar het oosten door de internationale Jama Passage te nemen en vervolgens zuidwaarts te gaan naar het grootste deel van het Chileense vasteland op een hoogte van ongeveer 4200 meter. Vulkanische stollingsgesteenten vormen de aanleiding voor de "Monniken van Tara", een merkwaardig fenomeen om te aanschouwen. Op hetzelfde pad ontdekt u ook de schitterende zoutvlakte met dezelfde naam. U keert terug via dezelfde weg.

Extra opties: rijden met een buggy en/of astronomische tour

Dag 5: San Pedro de Atacama (suggestie: Geyser del Tatio) / Calama
- Ontbijt in het hotel
- Vrije dag met uw huurauto
- Maaltijden op eigen gelegenheid
- Overnachting in het hotel in Calama

Suggestie: Geyser del Tatio en Piedra Roja
U vertrekt met uw huurauto om 5 uur 's morgens naar de Tatio-geisers, waar u de zonsopgang kunt bewonderen in deze spectaculaire regio. Met bijna 80 actieve geisers is El Tatio de grootste site op het zuidelijk halfrond. Ondanks het grote aantal geisers zijn ze niet erg hoog: de hoogste gaat tot 6 meter. Deze site wordt bezocht bij dageraad, wanneer u door het temperatuurverschil (het kan tot -20°C vriezen...) u de vorming van stoomschoorstenen kunt bewonderen. 
Vervolgens reist u door naar Calama, waarbij u door de kleine Andesdorpjes Machuca, Chiuchiu, Lasana en Caspana rijdt. Aankomst in Calama in de late namiddag.

Dag 6: Calama / Iquique (5 uur en 30 minuten)
- Overnachting in het hotel
- Vrije transfer naar Pica (330 km, ongeveer 5 uur en 30 minuten)
- Vrije dag en maaltijden op eigen gelegenheid
- Overnachting in Iquique

Suggestie onderweg: geogliefen van Pintados en de oase van Quillagua
De geogliefen van Pintados, grote pre-Columbiaanse tekeningen die zich uitstrekken over 4 km van de hellingen van de Pintados cerro, zullen indruk op u maken, evenals de enorme geoglief van Atacama. U gaat verder naar de oase van Quillagua, door National Geographic beschreven als het droogste punt ter wereld (in termen van regenval); de laatste 40 jaar heeft het hier maar 0,2 mm per jaar geregend. Deze oase is een voormalig landbouwcentrum van de Inca's en gekoloniseerd door de veroveraar Pedro de Valdivia, en is langzaam achteruit gegaan sinds de uitbreiding van de salpeterboerderijen en de daaropvolgende mijnen.

Suggestie in Pica: ontspanning in de thermale baden
Het dorp Pica en het naburige Matilla zijn twee typische oases in het noorden van Chili waar vruchten zoals citroen en guave worden geteeld. In deze twee oases van rust zijn er ook thermale baden gegraven in de rotsen en natuurlijk voorzien van warm water.

Dag 7: Iquique / Codpa (4 uur en 30 minuten)
- Ontbijt in het hotel
- Vrije transfer naar Codpa (310 km, ongeveer 4 uur en 30 minuten rijden)
- Vrije dag en maaltijden op eigen gelegenheid
- Overnachting in Codpa

Suggestie onderweg: Humberstone
Onderweg kunt u stoppen bij de spookstad Humberstone en de reus van Atacama, de grootste geoglief ter wereld.

Humberstone
De geschiedenis van het witte goud omringt en verenigt deze twee nitraatfabrieken, die aan het begin van de 20e eeuw het grootste zoutdepot wereld vormden. De ontmoeting van verschillende gemeenschappen en hun kennis en vaardigheden hebben van deze industrie een complexe ruimte voor culturele uitwisseling gemaakt.
Een gemeenschap met een eigen taal, organisatie, gewoontes en creatieve uitingen werd geboren rond zoutdepots en industriële vestigingen. Het betovert vandaag de dag nog steeds degenen die deze spooksteden, gelegen in het midden van de Atacama-woestijn, komen bezoeken. Bezoek het kamp van Humberstone en de industriële zone van Santa Laura en herbeleef de gloriedagen.

Dag 8: Codpa / Putre (4 uur en 30 minuten)
- Ontbijt in het hotel
- Vrije transfer naar Putre (250 km, ongeveer 4 uur en 30 minuten rijden)
- Vrije dag en maaltijden op eigen gelegenheid
- Overnachting in Putre

Suggestie onderweg: Nationaal Park Las Vicuñas
Ten zuiden van Lauca Park is dit reservaat van meer dan 200.000 ha vooral bedoeld om de vicuna, een kleine wilde lama ter grootte van een schaap, te beschermen. Het herbergt de uitzonderlijke Salar de Surire met zijn minerale landschap met vele vogelsoorten, waaronder de roze flamingo van Jacobus.

Dag 9: Putre
- Ontbijt in het hotel
- Vrije dag met uw huurauto
- Maaltijden op eigen gelegenheid
- Overnachting in Putre

Suggestie met uw huurauto: Lauca Park en het meer van Chungara
Excursie naar Lauca National Park en ontdekking van het meer van Chungara en de smaragdgroene wateren en de Cotacotani lagunes. Op de grens van Bolivia, tussen 3200 en 6300 m boven de zeespiegel en met een oppervlakte van meer dan 130 000 ha, is het Nationaal Park van Lauca een van de mooiste nationale parken van Chili. De dominerende vulkaan Parinacota heeft een rijke fauna en flora en herbergt een zestigtal diersoorten waaronder Andesvogels, alpaca's en vicuña's. Breng ook een bezoekje aan het Aymaras dorp Parinacota.
Putre, in Aymara, betekent "geluid van water". Putre is een stad en gemeente in de provincie Parinacota in de regio Arica en Parinacota op een hoogte van meer dan 3500 meter (in de Chileense hooglanden) en 160 kilometer van Arica. De gemeente Putre heeft een oppervlakte van 5.092,5 km² en een totale bevolking van 1.907 (1.235 inwoners wonen in de stad). In deze gemeente bevinden zich de nationale parken Lauca en Las Vicuñas. Naast de stad Putre omvat de gemeente de dorpen Tignamar, Socoroma, Belén, Caquena, Parinacota, Guallatiri en Chapiquiquiña.

Dag 10: Putre / Arica (2 uur en 30 minuten)
- Ontbijt in het hotel
- Vrije transfer naar Arica (150 km, ongeveer 2 uur en 30 minuten rijden)
- Vrije dag en maaltijden op eigen gelegenheid
- Overnachting in Arica

Suggestie met uw huurauto: de vallei van Azapa
Ontdekking van de vallei van Azapa. 10 km ten oosten van Arica, is er een mooi groen valleitje in het midden van de woestijn waar olijfbomen worden geteeld. U kunt een bezoek brengen aan de Pukara San Lorenzo, de ruïnes van een dorp gebouwd rond het jaar 1000, en de beroemde geogliefen van de vallei, reusachtige tekeningen die de woestijnheuvels sieren. U vindt er ook een van de mooiste archeologische musea van Chili: het San Miguel Museum in Azapa. Bezoek ook de geogliefen van de Luta-vallei en de Pukara van Copaquilla.

Dag 11: Arica / Santiago (vlucht)
- Ontbijt in het hotel
- Vrije transfer naar de luchthaven van Arica 
- Terugbrengen van uw huurauto 
- Vlucht naar Santiago
- Aankomst in Santiago en transfer naar uw hotel
- Maaltijden op eigen gelegenheid
- Overnachting in Santiago

Dag 12: Santiago / Valparaiso / Santiago
- Ontbijt in het hotel
- Bezoek aan Valparaiso met Engelstalige gids
- Maaltijden op eigen gelegenheid
- Overnachting in Santiago

Valparaíso, gelegen op 120 km ten noorden van Santiago en door Unesco erkend als Werelderfgoed, werd in 1536 zo genoemd door de Spaanse veroveraar Juan de Saavedra als eerbetoon aan zijn geboortestad. De havenactiviteit floreerde in de 16e en 17e eeuw als uitbreiding van de haven van Callao (nu Peru). Met de Onafhankelijkheid stelt Valparaiso zich meer open voor de wereldhandel als een strategische enclave in de handel tussen de Atlantische Oceaan en de Stille Oceaan die langs Kaap Hoorn loopt. Vanaf de 19e eeuw vestigden en ontwikkelden Engelse, Duitse en Franse migranten zich er en ontwikkelden ze er hun commerciële activiteiten. Hun hoofdstad liet de start van mijnactiviteiten (koper en zilver) en vervolgens zoutwinning in het noorden van het land toe en vergemakkelijkte de eerste grote publieke investeringen. Valparaiso werd het belangrijkste commerciële en financiële centrum van Chili met de installatie van de eerste banken en de eerste beurs. De stad bewaart een prachtig architecturaal erfgoed uit deze periode. Als gevolg van deze economische en financiële dynamiek, was de stad de eerste 30 jaar van de 20e eeuw een pionier in de stedelijke ontwikkeling van het land: openbare verlichting, tramlijnen, gas-, telefoon- en telegraafverbindingen. De aanleg van het Panamakanaal tussen 1914 en 1930 markeerde het einde van deze tijd en leidde tot het vertrek van de elites en de hoofdstad naar Santiago, de zetel van de politieke macht.
In de vorm van een amfitheater met zicht op zee en op de eerste uitlopers van de Andes, leeft de stad nu tussen de glorie van een vervlogen verleden en de actualiteit van een groeiende havenstad onder invloed van de zeer sterke economische dynamiek van het land en de nabijheid van de hoofdstad. Het is onlangs (1988) de zetel van het Chileense parlement en de belangrijke academische activiteit van het centrum van de Chileense regering geworden.15 liften bieden u de mogelijkheid om de cerros (heuvels die grenzen aan de omgeving van de stad) te ontdekken. Ook bekend als "Pancho" (kort voor Francisco in een toespeling op de toren van de San Francisco kerk die vanaf de top van de heuvels het eerste was wat de zeelieden zagen) en "Parel van de Stille Oceaan".
Vanuit de haven gaat u naar de heuvels, waar u via liften uit de 19e eeuw naar een uitkijkpunt gaat waar u een betoverend uitzicht op de baai van Valparaiso heeft.

Extra optie: kookles ceviche

Dag 13: Vertrek uit Santiago
- Ontbijt
- Vertrek zonder gids naar de luchthaven van Santiago voor uw vlucht huiswaarts.

Uw hotels

Tijdens uw reis logeert u in Standaard Kamers. De hotelcategorieën zijn gebaseerd op nationale normen. De namen van de hotels zijn indicatief en naar gelang de beschikbaarheid op het moment van de reservering van de rondreis. In geval van onbeschikbaarheid worden ze vervangen door hotels van een gelijkwaardige categorie.

Uw hotels tijdens de rondreis (of gelijkwaardig):
- Santiago: Ladera 4*
- San Pedro: Casa Atacama 4*
- Calama: Diego de Almagro 3* 
- Iquique: Terrado Suite 4* 
- Codpa: Hotel Codpa 3* 
- Putre: Terrace Lodge 3* 
- Arica: Casa Beltran 3*
- Valparaiso: Casa Higueras 4*

Maximale kamercapaciteit:

Volwassenen Volwassenen
2 Volwassenen

Uw pension

Deze aanbieding is inclusief ontbijt.

Maak van de gelegenheid gebruik om te proeven van de vele lokale specialiteiten. Humitas, gestoomde maïspuree in een maïsblaadje, curanto al hoyo, een typisch gerecht van mosselen, schelpen, worstjes, spek, kip, chapalele, aardappel, etc. gekookt op stenen die door verstikking onder grote bladeren worden verhit, of empanada's, gevulde flappen met gezouten vullingen. 

Uw reis

Informatie over uw vluchten

Indien u een aanbieding met vlucht kiest, zijn deze met een reguliere of chartermaatschappij en heeft u de keuze tussen economy class (inbegrepen) of business class (optioneel en met supplement). U kunt uw gewenste vertrektijden zelf kiezen tijdens uw reservering. Wees voorzichtig wanneer u de vluchten kiest; vertrek- en aankomstluchthavens kunnen verschillen.

Onze vluchten vertrekken uit Brussel-Zaventem (code: BRU), Brussel-Charleroi (code: CRL), Amsterdam (code: AMS), Rotterdam (code: RTM), Eindhoven (code: EIN) of indien beschikbaar vanuit Oostende, Antwerpen, Luik, Rijsel of Parijs. Informeer goed naar uw luchthaven van vertrek.

Sommige vluchten vinden 's nachts plaats, een vroege aankomst in het hotel is dus mogelijk. U kunt te allen tijde vragen aan de receptie bij aankomst of uw kamer al beschikbaar is.

De beschikbaarheid van vluchtschema's getoond tijdens het reserveren in real time, kunnen variëren zowel in uren als in tarieven. Een convocatie wordt via de e-mail verstuurd, een paar dagen na de reservering. Aangekochte vliegtickets worden niet terugbetaald, zo ook geen wijzigingen of annuleringen van de luchtvaartmaatschappij.

De selectie van de vluchtschema's wordt gemaakt door de opdrachtgever (luchtvaartmaatschappij). Voyage Privé is niet verantwoordelijk voor late aankomst door wijzigingen in het vluchtschema. In het geval dat de klant vluchten kiest met een tussenstop en genoodzaakt is een overnachting te nemen, dan dient de klant accommodatie voor de nacht te vinden op zijn eigen verantwoordelijkheid. Voyage Privé kan in geen geval deze kosten dragen. Controleer het aantal nachten van uw bestelling en het tijdstip van de toegang tot het hotel. Voyage Privé is niet verantwoordelijk indien vluchtschema's niet samenvallen met het moment van inchecken in het hotel. Heeft u vragen met betrekking tot het boeken van een vlucht, dan kunt u deze rechtstreeks aan de luchtvaartmaatschappij vragen.

De gegevens van de vluchten kunt u terugvinden op het e-ticket. Indien het type reservatie dit toelaat, kunt u (of bent u in enkele gevallen zelfs verplicht) online in te checken op de website van de luchtvaartmaatschappij, en dient u het ticket zelf uit te printen en mee te nemen naar de luchthaven.

Aangezien wij de vluchttijden niet beheren, kan Voyage Privé niet verantwoordelijk worden gehouden voor een late vlucht op de 1e dag en een vroege vlucht op uw laatste dag.

... verder lezen

Extra informatie voor vluchten of tussenstop in Verenigde Staten of Canada
Indien u een tussenstop maakt in de Verenigde Staten of in Canada, heeft u hiervoor een ETA of ESTA-visum nodig.


... verder lezen

Uw bagage

Voor bagage, maaltijden en andere services dient bij sommige luchtvaartmaatschappijen extra te worden betaald. Om te weten of bij uw vliegtickets een stuk ruimbagage is inbegrepen, klikt u op 'details' bij het kiezen van uw vluchten op het moment van uw reservering. Indien u geen bagage heeft toegevoegd aan uw reservering, kunt u vóór uw vertrek op de site van de luchtvaartmaatschappij met behulp van uw bookingsreferentie tegen extra tarief een extra ruimbagage toevoegen. De tarieven zijn onderhevig aan wijzigingen.

... verder lezen

Uw transfers

Retourtransfers tussen de luchthaven en het hotel zijn inclusief.

Belangrijke informatie wanneer u zonder vlucht boekt en de optie 'transfer' bijboekt of als deze standaard inbegrepen is: Gelieve zo spoedig mogelijk uw vluchtgegevens door te geven middels het daarvoor bestemde formulier in uw account. Zonder deze informatie is het voor ons helaas niet mogelijk om uw transfers te organiseren.

... verder lezen

Uw inbegrepen huurauto

Ontdek de regio dankzij uw inbegrepen huurauto tijdens uw verblijf. Uw huurauto dient u op te halen op dag 3 bij bij uw aankomst op de luchthaven van Calama. 

Extra opties

Buggy rijden

Extra opties
Trakteer uzelf op een buggyritje in San Pedro de Atacama.
De buggy heeft een capaciteit van 5 personen plus de gids. Dit voertuig is perfect voor het verkennen van een grote verscheidenheid aan terrein, rivierovergangen en prachtige duinen. Uw lokale gids neemt u mee langs verschillende paden en legt u alle details van het gebied uit. Er zullen veel mogelijkheden zijn om prachtige foto's te maken. Lichte kleding, water, iets te eten en vooral de camera worden aanbevolen.

Astronomische tour

Extra opties
In San Pedro de Atacama krijgt u de kans om dichter bij de helderste lucht ter wereld te komen. We gaan weg van het dorp om de duisternis te hebben die nodig is om optimaal van de sterren te genieten. U kunt gebruik maken van stoelen, dekens en warme dranken. De gids die u zal vergezellen is gespecialiseerd in astronomie.

Kookles ceviche

Extra opties
U gaat langs de kraampjes in de haven om de basisaankopen voor het lokale gerecht ceviche te doen. Daarna leert u hoe u dit Chileense gerecht maakt met verse vis, ui en citroen.
Aansluitend geniet u van uw maaltijd met een glas Chileense Sauvignon Blanc, terwijl u het adembenemende uitzicht vanaf het terras van de lokale gids bewondert. Een niet te missen ervaring tijdens uw verblijf in dit prachtige Zuid-Amerikaanse land!

Het weer

Jan
min : 12°C max : 29°C
Feb
min : 11°C max : 28°C
Mrt
min : 9°C max : 26°C
Apr
min : 7°C max : 22°C
Mei
min : 5°C max : 17°C
Jun
min : 3°C max : 14°C
Jul
min : 2°C max : 12°C
Aug
min : 3°C max : 16°C
Sep
min : 5°C max : 18°C
Okt
min : 7°C max : 21°C
Nov
min : 8°C max : 25°C
Dec
min : 10°C max : 27°C

Details over uw tour

Alle praktische informatie over uw rondreis:
- De rondreis is niet toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit
- Huisdieren zijn niet toegestaan
- Gegarandeerd vertrek bij minimaal 1 deelnemer

Inbegrepen in de prijs:
- Standaard Kamer
- Ontbijt
- Assistentie
- Luchthaventransfers
- Huurauto (ophalen bij de luchthaven van Calama om 12.00 uur en terugbrengen bij de luchthaven van Arica om 12.00 uur)
- Alle vermelde transfers over land per toeristisch privévoertuig van 1e categorie zonder Engelstalige gids, met uitzondering van:
- De transfer op dag 2 van de luchthaven naar het hotel, privé en met Engelstalige gids
- Het bezoek aan Santiago op dag 2, privé en met Engelstalige gids
- Het bezoek aan Valparaiso op dag 13, privé en met Engelstalige gids
- Huurauto van dag 3 tot dag 12: huurauto type Nissan X-trail categorie D (of gelijkwaardig)

Niet inbegrepen in de prijs:
- Internationale vluchten
- Drankjes buiten de inbegrepen maaltijden
- Niet-vermelde maaltijden
- Toegang tot natuurparken
- De activiteiten en excursies die in de omschrijving als suggestie worden vermeld.
- Persoonlijk materiaal: zonnebril, zonnecrème, warme kleding, wandelschoenen, hoofddeksel en persoonlijke reisapotheek.
- Fooien voor gidsen, chauffeurs, restaurantpersoneel 
- Persoonlijke uitgaven


De toeristenbelasting moet ter plaatse betaald worden en is niet inbegrepen in deze aanbieding. Tarieven en tijden zijn indicatief en zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Algemene verkoopsvoorwaarden van toepassing. 

*Voor sommige voorzieningen/diensten wordt er een toeslag gerekend, ter plekke te betalen. Sommige voorzieningen/diensten zijn onder voorbehoud en kunnen niet beschikbaar zijn.

Belangrijke informatie over uw tour en bezoeken
De hotels, die voldoen aan de lokale normen, zijn indicatief en kunnen ter plaatse gewijzigd worden voor hotels van een soortgelijke categorie. Het reisprogramma is onderhevig aan wijzigingen als gevolg van dwingende redenen zoals vertraagde vluchten, weersomstandigheden of andere gevallen van overmacht. De volgorde van de bezoeken kan ook worden gewijzigd.

... verder lezen

Belangrijke informatie

Heeft u een paspoort en visum nodig? Bekijk het op de website van de overheid.
Voor België, klik hier.
Voor Nederland, klik hier.

Graag wijzen wij u erop dat voor sommige bestemmingen uw paspoort op de dag van vertrek nog 6 maanden geldig dient te zijn. Reisadviezen, algemene informatie over het land en de administratieve formaliteiten die nodig zijn voor het verblijf en die gevraagd worden aan burgers, kunnen geraadpleegd worden op de webpagina van de overheid.

Sinds 26 juni 2012 mogen de kinderen niet meer ingeschreven staan op de paspoort van hun ouders. Zij moeten dus in het bezit zijn van een eigen reisdocument.

Wanneer u de namen invoert tijdens het boekingsproces vragen wij u te verifiëren dat de voor- en achternamen die u invult dezelfde namen zijn als de namen op uw paspoort dat gebruikt zal worden voor de reis. Enige fouten zullen leiden tot wijzigingskosten om uw ticket aan te passen met de juiste gegevens.

Hoewel wij ernaar streven om u te voorzien van de meest actuele informatie, kunnen wij niet garanderen dat alle faciliteiten en diensten beschikbaar zullen zijn tijdens uw verblijf, vooral wanneer u reist buiten de belangrijkste vakantieperiodes.

ESTA-reistoestemming

ESTA (Electronic System for Travel Authorization) is een verplicht formulier dat u online moet invullen wanneer u vliegt naar, of een tussenlanding maakt in, de Verenigde Staten van Amerika. Dit document moet in orde zijn voordat u aan boord gaat van het vliegtuig. Reizigers zijn hier zelf verantwoordelijk voor en kosten worden niet gedekt door Voyage Privé.

De ESTA-reistoestemming is verplicht sinds 12 juni 2009 voor:
- passagiers wiens land deel uitmaken van het Visa Waiver programma,
- passagiers die voet zetten op Amerikaanse bodem als toerist voor een verblijf van minder dan 90 dagen,
- passagiers die een tussenlanding maken wanneer zij naar een ander land reizen. In dit geval, moeten de passagiers « in transit » schrijven als eindbestemming,
- passagiers die per boot of per vliegtuig aankomen.

Belangrijk:
- Paspoort geldig bij inreis en tijdens verblijf. Voorlopig paspoort wordt niet aanvaard.
- U moet beschikken over een bewijs van financiële solvabiliteit (kredietkaarten, reischeques, etc.)
- Kinderen en studenten zijn niet te allen tijde verplicht een ESTA-reistoestemming te hebben. We verwijzen u hiervoor naar onderstaande site.
- Een ESTA-reistoestemming is langere tijd geldig

Registreer via de ESTA-website https://esta.cbp.dhs.gov/esta uw reis naar de VS tijdig, zodra u reisplannen hebt!

Voor meer informatie over een ESTA kunt u terecht op de website van uw eigen overheid, of via onderstaande link naar een FAQ website van Washington: http://www.cbp.gov/travel/international-visitors/esta/enhancements-to-esta-faqs

Informatie over onze aanbiedingen

Indien u een eenpersoonskamer boekt, kan de kamerbezetting niet worden gegarandeerd. Volgens beschikbaarheid wordt u ondergebracht in een éénpersoonskamer, tweepersoonskamer met twee enkele bedden of een tweepersoonskamer met een dubbel bed.

De ligging op onze kaart dient alleen als richtlijn en kan afwijken van de werkelijke locatie van het hotel.

Uw contactgegevens kunnen worden doorgegeven aan het hotel, zodat ze contact met u kunnen opnemen om uw reservering te bespreken voordat u aankomt.

Bij aankomst kan u worden gevraagd om een creditcard voor te leggen om eventuele aankopen in het hotel te waarborgen. Hoewel we ons inspannen om actuele informatie te verstrekken, kunnen we niet garanderen dat alle hotelfaciliteiten en -services beschikbaar zullen zijn tijdens uw verblijf, vooral wanneer u buiten de belangrijkste vakantieperioden reist.

De waardering van het hotel wordt gequoteerd met een aantal sterren. Deze voorwaarden kunnen verschillen afhankelijk van het land van reizen.

Onze beloften

  • Aanbiedingen van zorgvuldig geselecteerde kwaliteitsreizen
  • Exclusieve prijzen en kortingen tot 70%
  • Onze diensten zijn kwalitatief, betrouwbaar en reactief
Meer wetenMinder weten

Onze aanbiedingen zijn zorgvuldig gekozen vanwege hun hoge kwaliteit

- Curated aanbiedingen zorgvuldig geselecteerd door onze reisexperts.

- We zijn wereldwijd erkend in de toeristische sector.

- We ontwikkelen ons voortdurend en blijven ons verbeteren dankzij de feedback van onze leden.


Exclusieve prijzen en kortingen tot -70%

Onze flash-verkoop garandeert onze leden de beste tarieven op de markt.

- De flashverkoop van 7 dagen kan uitzonderlijk worden verlengd of aangevuld afhankelijk van beschikbare data.

- Dankzij onze hoog aangeschreven reputatie en groeiend ledenaantal onderhandelen wij de beste prijzen voor u.

- Een exclusieve korting op basis van de referentieprijs aangeboden door onze partners en leveranciers (maximale prijs geadverteerd voor een kamer en op basis van een pension, op een specifieke periode), gegarandeerd door middel van een contract voor elke verkoop.


We bieden betrouwbare, verantwoordelijke en hoogwaardige service.

Ons doel: onze leden een unieke en onvergetelijke reiservaring bieden.

- Een eenvoudige, inspirerende en innovatieve service, zowel op pc als mobiel.

- Lokale ondersteuning van professionals voor al uw vragen.

- Klantenservice die 6 dagen per week voor u beschikbaar is voor, tijdens en na uw reis.

Een team van experts staat voor u klaar

Om u te helpen bij uw keuze en u te adviseren, staat een team van experts voor u klaar, van maandag tot en met zaterdag, van 10.00 – 18.00 uur, via +32 2 808 32 16.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Autotour Chili Santiago